Home Destacats Ibi recupera dos elements patrimonials en l’entorn natural gràcies a les ajudes...

Ibi recupera dos elements patrimonials en l’entorn natural gràcies a les ajudes de Generalitat

689
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut una ajuda de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana per a portar a terme la restauració i posada en funcionament d’un forn de calç situat al Jardí Botànic de l’Estació Biològica de Torretes; i la recuperació d’un aqüeducte a el Parc Natural de l’Barranc dels Molins.

Les dues actuacions estan valorades en 35.103,96 euros, sent l’aportació de la Generalitat d’un 50% de el cost total, el que permetrà poder-les dur a terme. Aquesta subvenció està emmarcada dins dels ajuts a entitats locals per a l’any 2020 dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

L’aqüeducte, datat de l’segle XIV, es troba situat a l’entrada de l’Barranc dels Molins. Forma part d’una infraestructura hidràulica que hi ha a la zona i que tenia per funció el repartiment d’aigua per al reg, que segueix funcionant a dia d’avui. L’objectiu principal és la seva posada en valor i recuperació netejant la zona de la vegetació que l’envolta i el fa malbé. Aquest aqüeducte té una característica singular i és que, donada l’orografia de la zona, està construït sobre pedra.

La calera (forn de calç) del Jardí Botànic de l’Estació Biològica Torretes-Font Roja està molt ben conservada i la intenció és fer una recreació de l’funcionament original de la mateixa, sumant un altre atractiu més a el Jardí. D’aquesta manera, es va a seccionar en dues parts, recreant en una d’elles l’ús i funcionament original de l’forn i en l’altra meitat conservant el seu estat actual. En ambdues actuacions la prioritat principal serà la seva conservació sense danyar el seu estat actual i preservant els materials existents.

la Regidora de Medi Ambient iberuda, Pilar Herráiz, ha agraït a la Generalitat el suport i l’ajuda rebuda per poder dur a terme aquestes dues actuacions que revaloren l’entorn natural d’Ibi i posen de manifest la voluntat de conservar elements naturals i arquitectònics de valor i que formen part de la història de la localitat.