Home Alcoi Estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV creen una web per dinamitzar...

Estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV creen una web per dinamitzar esdeveniments musicals

557
0
SHARE

Un projecte nascut a Alcoi, ShutApp Music, vol convertir-se en una eina d’interrelació entre els diferents actors del món de la música. La manca de digitalització entre tots ells es suma a les restriccions de la Covid19 a l’hora de programar esdeveniments musicals. Una carència a la que aspira a respondre aquesta web, que no descarta donar el salt a altres vessants culturals. Recuperar la Cultura en temps de pandèmia és fonamental per als seus creadors.

La pandèmia mundial de coronavirus no sols ha deixat víctimes humanes, que han perdut la vida per la malaltia. Les seues conseqüències econòmiques i socials també estan causant situacions ben complicades en pràcticament tots els àmbits. Un fet que també afecta a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre les principals víctimes socials de la Covid19 es troba la Cultura, que contínuament programa esdeveniments en els quals el públic juga un paper capital. La immensa majoria d’actes culturals porten mesos aturats pel risc sanitari de contagi.

Entre ells, els esdeveniments musicals, nefasta notícia a una terra on milers de persones es relacionen amb la música. Des de bandes a grups de rock, passant per colles de dolçaines o solistes, tots ells han vist aturada la seua activitat. És la motivació que ha portat a dos germans estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV a crear la primera web que connecta a tots els actors del món de la música. La idea naix a la ciutat dels ponts, però no té fronteres, i busca facilitar la tasca de programar esdeveniments musicals per a afavorir que els seus integrants puguen viure de la seua passió.

El projecte es troba en fase d’expansió per a arribar a quantes més persones relacionades amb la música millor. A totes elles les ofereix la possibilitat de publicitar-se de forma gratuïta en un escenari que naix amb vocació autonòmica, però que no es posa límits cara al futur. Es dona per fet que aquest lligam pot fomentar la proliferació de concerts i audicions mesos després de que la Covid19 imposara la seua aturada. ShutApp Music pot convertir-se així en una eina de dinamització cultural i no descarta donar el salt a altres vessants de la cultura més enllà de la musical.

El projecte ja compta amb col·lectius i individus relacionats amb la música registrats. La digitalització és considerada com una de les manques del món de la cultura.