Home Alcoià Repunta la incidència de la Covid19 a la muntanya amb 151 nous...

Repunta la incidència de la Covid19 a la muntanya amb 151 nous contagis i altra víctima més just abans del Nadal

659
0
SHARE

La situació de pandèmia degut al coronavirus empitjora també a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Com si d’una ruleta rusa es tractara, cada nova actualització depara sensacions enfrontades en quant a les dades de seguiment que publica Sanitat Universal es refereix. Si el passat dimarts 15 les sensacions eren positives, amb davallada de la incidència, dels nous contagis i amb sols una nova víctima mortal, aquest divendres eixes sensacions s’han revertit.

Ho fan degut al notable increment dels nous casos positius detectats entre dilluns 14 i aquest divendres 18 de desembre. L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han registrat 151 nous contagis, dades que retornen la situació pandèmica a la que es registrava a finals de novembre. Fou llavors quant l’interior alacantí va registrar les pitjors dades de tota la crisi sanitària, que van obligar a diverses poblacions a prendre mesures més restrictives per a contenir l’expansió del virus.

El creixement dels nous contagis ha fet que a hores d’ara hi hagen 301 casos actius a la zona, vora 80 més que en l’anterior actualització. Un fet que també ha fet créixer la incidència de la Covid19 a la muntanya alacantina, que creix dels 162 casos del dimarts als 220 actuals. Aquest indicador apropa de nou a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla cap al límit del risc extrem per contagi de coronavirus, que es situa en els 250 casos per cada 100.000 habitants. A aquesta tessitura cal afegir la víctima mortal número 162 del coronavirus a la muntanya alacantina.

Per localitats, la major xifra de nous positius per PCR es dona a la ciutat d’Alcoi, que ha duplicat els contagis entre dilluns i aquest divendres amb 98 casos. També s’ha disparat la xifra de contagis a Castalla amb 23 més per 14 a Ibi, 7 a Muro, 4 a Cocentaina, 2 a Onil i Banyeres i un únic cas a Benilloba. Precisament Alcoi i Castalla són a hores d’ara les dos úniques poblacions de la zona que superen els 250 casos per cada 100.000 habitants amb 319 i 385 casos respectivament.

Tot i que la presència del virus a l’interior alacantí s’intensifica cara al Nadal, l’Hospital Verge dels Lliris ha experimentat al llarg del present mes de desembre una estabilització en quant a l’ocupació de places hospitalàries. Ni en planta ni en UCI hi ha una situació de saturació a hores d’ara, tot i que aquest fet pot veure’s modificat en cas de que la incidència continue pujant.

Més restriccions a la Comunitat

La detecció de repunts de la pandèmia és comú a tota la Comunitat Valenciana, que veurà restringida la seua mobilitat cara a les festes nadalenques. Així ho ha anunciat el President Ximo Puig, que ha demanat a la població trellat durant el Nadal per a evitar començar el 2021 amb una situació dramàtica.

El toc de queda s’avança a les 23h a excepció de la Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any, en que serà a les 00h. Igualment, la quantitat de persones en reunions socials o familiars no podrà superar els 6 individus. En qualsevol cas, Sanitat Universal recomana la màxima cura amb els contactes cara al Nadal per a evitar un nou repunt dels contagis.