Home Alcoià Repunten els contagis fins als 134 a la muntanya amb una nova...

Repunten els contagis fins als 134 a la muntanya amb una nova víctima a Alcoi: la que fa 125

0
SHARE

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han batut el rècord de contagis en un cap de setmana des que Sanitat Universal fa públiques les dades de la pandèmia. Són 134 els contagis registrats a la muntanya alacantina, la major part dels quals (90) es concentra en la ciutat d’Alcoi. En ella, a més, s’ha produït la víctima número 125 del coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi, que treballa en possibles ampliacions de les zones destinades a la Covid en l’Hospital Verge dels Lliris preveient un empitjorament de la situació.

La corba de contagis que està donant-se durant la tardor confirma a cada nova actualització que les condicions en que està desenvolupant-se la pandèmia de coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no són les més òptimes. Cada setmana, les dades que publica la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana parlen d’un augment del nombre de nous contagis. No és una situació particular de l’interior alacantí, sinó que pràcticament tots els territoris, a Espanya i la resta d’Europa, es troben en la mateixa situació durant la tardor.

En el cas del Departament de Salut d’Alcoi, l’actualització d’aquest dimarts 10 de novembre –amb dades pertanyents al passat cap de setmana- parlen de 134 nous positius per PCR. És la pitjor xifra que es registra a la zona des que es fan públiques les dades per part de Sanitat Universal a l’interior alacantí. Amb la corba de contagi en línia ascendent i amb més possibilitats de que el virus arribe a més població de risc, les afeccions del virus poden empitjorar. De fet, el Departament de Salut d’Alcoi ha registrat la seua víctima número 125 des de l’inici de la pandèmia. Ha tingut lloc a Alcoi, ciutat que suma ja 83 del total de morts per coronavirus a la muntanya alacantina.

És precisament la capital de l’Alcoià la que major nombre de nous contagis ha detectat aquest passat cap de setmana amb 90 nous positius, inclosos els d’un brot de 5 casos d’origen social. Muro n’ha registrat 12 més, mentre Banyeres –on també ha aparegut un brot amb 5 casos- n’ha sumat 11, Cocentaina 8, Ibi 6 amb altres 2 brots, Castalla 3, Onil 2 i Beniarrés i Planes amb un únic contagi. En el cas d’aquesta darrera població, és el primer positiu que es detecta en la pandèmia.

Amb aquestes dades, són 6 poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla les que superen la barrera dels 250 contagis per cada 100.000 habitants on s’ubica l’alerta per un possible descontrol de traçabilitat dels positius. A hores d’ara són 354 els casos de Covid19 que es troben actius a la muntanya alacantina, xifra que fa que el departament arribe als 280 casos per cada 100.000 habitants. El total d’infeccions per coronavirus des de març arriba a la zona als 1.631 casos.

Aquestes dades estan obligant a pensar en mesures cara a un possible empitjorament de la situació en l’atenció sanitària. D’una banda, l’Hospital Verge dels Lliris avalua la possibilitat d’ampliar les zones Covid, cosa que suposaria renunciar a altres serveis, com les consultes externes. Per altra, Sanitat Universal ha activat el número de telèfon 96 183 90 00 per a descongestionar les línies als centres de salut i demanar cita prèvia.