Home Alcoià Sancions elevades i més vigilància policial contra el botelló, un dels majors...

Sancions elevades i més vigilància policial contra el botelló, un dels majors factors de risc per contagi entre els joves

419
0
SHARE

Els màxims mandataris de la Generalitat Valenciana han mantingut aquest divendres 9 de juliol una reunió en la que han participat també les forces de seguretat i els alcaldes de les tres capitals de província valencianes. Sobre la taula, com controlar la pujada de contagis entre un col·lectiu -el dels joves-, que és l’únic que encara no està vacunat i que arriba a l’estiu amb gandes de gaudir. No obstant, el descontrol en els botellons que es produeixen cada cap de setmana està derivant en un augment considerable dels contagis.

Per això, el Consell ha aprovat un increment de les sancions per fer botelló, que aniran dels 600 als 30.000 euros, al ser considerada des d’ara com una sanció greu. Paral·lelament, han demanat als ajuntaments i a les forces de seguretat que intensifiquen la tasca de control a les zones més concorregudes pels joves per a evitar concentracions. En la majoria d’elles no es mantenen les mesures de seguretat, pel que el contagi per coronavirus és més probable.

Al mateix temps, des de Generalitat demanen trellat als joves davant un repunt de la presència del virus que podria comportar mesures més dràstiques en cas de no poder controlar la ja coneguda com a cinquena onada.