Home Alcoi Alcoi accelera amb la formació per a cridar a l’adopció d’animals i...

Alcoi accelera amb la formació per a cridar a l’adopció d’animals i contra l’abandonament de mascotes

614
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi compta amb més de 6.000 gossos censats en altres tantes llars de la localitat. Durant els darrers anys, la capital de l’Alcoià ha modificat la tendència en quant al tractament del que suposa una massa d’animals d’aquest tamany a la població. Els problemes de salubritat que la manca d’educació dels propietaris de les mascotes ha derivat en alguna ocasió en iniciatives pensades més en la represió d’aquests comportaments que en educar per a que no es repetisque. Una tendència que ha canviat darrerament.

Ho ha fet en torn a iniciatives educatives que s’han dut a terme per via telemàtica durant tota la pandèmia, encara que han sigut menys de les que preveïa inicialment l’Ajuntament d’Alcoi en condicions de normalitat sanitària. I ara, el propi Consistori i la Protectora d’Animals han convocat una nova. Es tracta de 2 cursos adreçats a aquelles persones que tinguen pensat adoptar gossos o gats, als quals se’ls tractarà de traslladar conceptes bàsics per a educar i conviure amb les seues mascotes amb tranquil·litat.

La formació es durà a terme via internet en 6 dates: 17 i 18 de juliol i 25 i 26 de setembre per als gossos; mentre que per als gats es realitzarà els dies 24 de juliol i 2 d’octubre. Els gossos requereixen de majors dosis d’educació, pel que hi han més jornades formatives per als adoptants de cans. Amb aquesta iniciativa es busca una doble finalitat: millorar la vida d’animals i propietaris per una banda; i evitar abandonaments per friccions entre tots dos gràcies a l’educació de les mascotes.

Les inscripcions es duen a terme a través del correu electrònic de la Protectora d’Animals d’Alcoi. Els grups seran reduïts, d’entre 15 i 20 places, per a poder solventar dubtes amb rapidesa.