Home Alcoià Sanitat activa l’alerta sanitària per calor alta en onze comarques de la...

Sanitat activa l’alerta sanitària per calor alta en onze comarques de la Comunitat Valenciana

1070
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat l’alerta sanitària per calor alta (nivell taronja) en onze comarques de la Comunitat Valenciana.
En concret, s’activa l’alerta sanitària per nivell taronja per a aquest dilluns en les zones termoclimatològiques 1, 8, 15 i 23, que comprenen més de 60 municipis que poden aconseguir valors alts de temperatures.
Les comarques que es veuen afectades per l’augment de temperatures són: l’Alcalatén, els Ports, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat, L’Alt Palància, La Plana d’Utiel-Requena, La Foia de Buñol, La Serrania, l’Alcoià, la Vall d’Albaida i el Comtat.

La zona termoclimática 23 comprén les poblacions d’Alcoi, Bocairent, Agres, Alcocer de Planes, Alfafara, Almudaina, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena, Muro de Alcoy, Planes.
Els municipis compresos en cada zona es troben detallats en l’enllaç següent: consulta ací

Cal tindre en compte que una mateixa comarca pot abastar diferents zones termoclimáticas establides per la CEAM.
D’altra banda, la previsió per a demà és que aconseguisquen el nivell taronja les zones termoclimáticas 1, 7, 8, 10, 11, 15, 16, 19 i 23.

Recomanacions sanitària davant la calor alta

Davant l’augment de temperatures, la Conselleria de Sanitat disposa del Programa de Prevenció i Atenció dels Problemes de Salut derivats de les Temperatures Extremes, mitjançant el qual s’activa un protocol per a advertir a la població sobre els riscos per a la salut associats amb la calor alta o extrema.
Principalment, les recomanacions estan dirigides als grups vulnerables, com són les persones majors, persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com xiquets i xiquetes.
En aquest sentit, davant les altes temperatures, des de Sanitat es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. Així mateix, és convenient utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.
Les recomanacions en la llar són tancar persianes i baixar tendals en façanes exposades al sol per a evitar un excés de calor, així com situar-se en zones de la casa més fresques.
És recomanable beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l’excés d’alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.
La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per a protegir la salut en cas de temperatures extremes en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública: consulta ací