Home Alcoi Sanitat pren el control als dos geriàtrics amb brots d’Alcoi, que sumen...

Sanitat pren el control als dos geriàtrics amb brots d’Alcoi, que sumen 107 contagis i 10 morts

596
0
SHARE

Els brots de coronavirus que afecten a les residències Mariola-L’Assumpció i Emili Sala d’Alcoi s’han cobrat ja la vida de 10 dels seus usuaris, totes elles al primer centre. La situació s’ha descontrolat tant que Sanitat Universal gestiona directament els dos centres per a aturar els brots, que afecten a 107 persones entre pacients i treballadors dels mateixos.

Durant les primeres setmanes de la crisi sanitària detonada pel coronavirus, dos localitats de la muntanya alacantina van patir de valent els efectes de la malaltia en les carns d’aquells més vulnerables a ella: les persones majors. Dos residències de la zona que presten servei a aquest col·lectiu es van veure afectades per altres tants brots de Covid19, que va entrat a la Domus Vi d’Alcoi i a la Caseta Sarrió d’Onil. Entre les dos van fregar el centenar d’usuaris que van perdre la vida a conseqüència del virus. Després d’un estiu tranquil a aquest respecte, ara la segona onada ha tornar a entrar a altres dos centres geriàtrics d’Alcoi.

Es tracta del Mariola-L’Assumpció del Preventori alcoià i del Emili Sala, a la plaça del mateix nom, en ple centre de la ciutat. La situació ha evolucionat durant les darreres jornades cap a dades més preocupants que a la detecció del primer brot. A hores d’ara són fins a 107 persones les afectades per aquest nou episodi a tots dos centres després d’un augment exponencial dels casos en les darreres jornades. D’ells, 72 tenen a veure amb usuaris del centre i la resta amb treballadors dels mateixos.

El cas més preocupant és el del Preventori, el usuaris del qual són grans dependents i, per tant tenen un risc encara major si resulten infectats per la Covid19. En ell han perdut la vida en poc més d’una setmana 10 d’eixos usuaris, als que afegir 38 més contagiats i 17 dels seus treballadors aïllats. Mentre, en la Emili Sala no s’han registrat víctimes mortals, encara que sí hi ha casos greus que estan sent atesos per la Unitat d’Hospitalització Domiciliària (UHD) de l’Hospital Verge dels Lliris, que ha assolit el control de les dos infraestructures.

La situació als dos geriàtrics alcoians contrasta amb la millora de les dades d’ocupació a l’àrea destinada a pacients Covid al centre hospitalari alcoià. A hores d’ara hi ha 17 persones infectades ateses en planta del centre, mentre que tant sols dos places UCI estan sent utilitzades per pacients afectats pel virus.