Home Alcoià Sanitat renovarà 6.000 contractes de sanitaris per a completar la vacunació contra...

Sanitat renovarà 6.000 contractes de sanitaris per a completar la vacunació contra la Covid19 fins final d’any

567
0
SHARE

La taula sectorial de Sanitat, de la qual formen part la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els sindicats de sector, ha aprovat la renovació de més de 6.000 contractes de reforç Covid19. Aquests contractes se signaran el proper 1 de juny i tindran vigència fins al 31 de desembre d’aquest any. L’acord, segons el departament que dirigeix ​​Ana Barceló, passa per “enfortir la vacunació que va agafant força per arribar a el màxim nivell d’immunització en el menor temps possible”.

Aquesta prioritat suposa que es reforça tota l’estructura sanitària de manera transversal, especialment el sector que més paper juga en el procés de vacunació: el personal d’infermeria, auxiliars administratius i medicina familiar. A la segona reunió de la taula tècnica -celebrada aquest passat cap de setmana- s’ha obert el debat sobre les propostes per escoltar les matisacions i aportacions dels representants dels treballadors i poder així millorar el text definitiu amb la participació de tot el col·lectiu sanitari.

Finalment, per unanimitat, la taula tècnica ha convocat la taula sectorial -que és la que té capacitat de decisió-, on s’ha sotmès a votació i aprovat la proposta amb el vot en contra dels sindicats. Durant la resta de l’any, la Conselleria seguirà en permanent estat d’alerta per si algun canvi de tendència obliga a replantejar a l’alça els reforços aprovats.

Amb aquests més de 6.000 contractes, la inversió en 2021 en reforços Covid19 serà de 270 milions d’euros. A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es compromet a completar un mapa de creixement estructural perquè el creixement del sistema sigui definitiu i no provisional.