Home Alcoià Sanitat simultaneja per segona setmana consecutiva la vacunació sense cita prèvia

Sanitat simultaneja per segona setmana consecutiva la vacunació sense cita prèvia

102
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública manté per segona setmana consecutiva la vacunació sense cita a qualsevol persona de 12 anys o més que estiga pendent de rebre la primera dosi. A més, en els pròxims set dies, està previst administrar 83.737 dosi dins del pla de vacunació programada, que se centra en les persones que havien indicat a Sanitat que no podrien vacunar-se fins ara perquè estaven de vacances.

La vacunació oberta, sense cita, va arrancar el passat 7 de setembre i es mantindrà aquesta setmana i durant tot el mes per a facilitar al màxim l’accés a la primera dosi a totes aquelles persones que encara no l’han rebut pel motiu que siga. Així, qualsevol persona major de 12 anys que estiga pendent d’aquesta primera dosi pot acudir sense cita a un punt de vacunació.

D’altra banda, dins de la campanya vacunació amb cita, la majoria de les dosis que s’inocularan aquesta setmana són de Pfizer (més de 54.000) i aniran destinades a les persones d’entre 39 a 12 anys que ja han rebut una dosi de la vacuna però estan pendents de completar la pauta òptima. Amb les dosis de Pfizer també s’han programat, en el marc de l’estratègia de repesca, prop de 14.000 citacions de persones que estan pendents de vacunar.

Quant a la vacuna de Moderna, es destinen aquesta setmana 29.155 dosi per a persones d’entre 39 a 12 anys que han de completar la pauta amb la seua segona dosi.

A més, s’administrarà la vacuna de Astrazeneca a les persones que tenen pendent la segona dosi.

Per laboratoris, durant aquesta setmana està planificada l’administració de 54.068 dosi de la vacuna contra la Covid desenvolupada pel laboratori Pfizer. D’altra banda, s’inocularan 29.287 dosi de la vacuna de Moderna