Inici Alcoi Sanitat situa a un membre del personal com a detonant del brot...

Sanitat situa a un membre del personal com a detonant del brot de coronavirus a la residència d’Alcoi

431
0
COMPARTIR

Les investigacions que la Conselleria de Sanitat està duent a terme a la residència Domus Vi de la ciutat d’Alcoi comença a donar resultats. Segons la consellera Ana Barceló, un membre del personal sanitari hauria sigut el ‘pacient 0’ del geriàtric alcoià, del que es van contagiar per coronavirus prop d’un centenar de persones entre usuaris del centre i el personal del mateix.

Segons la conselleria, el nombre de víctimes d’aquest brot es manté estable en 26 morts, tot i que altres mitjans asseguren que la xifra podria haver pujat fins als 29. Xifres que redueixen el percentatge del total de persones que han perdut la vida pel Covid 19 a la província d’Alacant (81) per part del centre del carrer Oliver. L’especial virulència del virus al geriàtric alcoià es deu a que més de 130 majors resideixen en ell, xifra major a la mitjana de la resta de centres valencians. I tot després de que la UME haja tornat per segona vegada a la residència Domus Vi per a procedir a una segona desinfecció en dos plantes de les instal·lacions.

La manca d’informació segueix sent una de les principals denuncies dels familiars del majors allotjats a la residència. De fet, anuncien accions legals per a esclarir què ha passat a un centre en el que venen denunciant manques assistencials per falta de personal. A hores d’ara, la Domus Vi alcoiana està gestionada en quant a atenció sanitària per l’Hospital Verge dels Lliris de la ciutat dels ponts.

Des de Sanitat afirmen que la comunicació entre familiars i usuaris depén en exclusiva de la direcció del centre. Uns centres geriàtrics que hui comencen a rebre als inspectors de la conselleria, encarregats d’avaluar el nivell assistencia per a anticipar-se a l’aparició de possibles nous casos. La inspecció arribarà a la totalitat de residències de la Tercera Edat a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, indendentment de la seuA titularitat.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Alcoi ha llançat un missatge d’ànim i suport a les famílies que ha perdut a algun dels seus membres a la residència Domus Vi. Tant és així que ha habilitat una línia telefònica de suport psicològic a les famílies de les víctimes, que continuen reivindicant poder comunicar-se amb els seus éssers volguts.