Inici Alcoià UGT alerta de la indefensió del personal dels centres geriàtrics de l’interior...

UGT alerta de la indefensió del personal dels centres geriàtrics de l’interior contra el Covid-19

486
0
COMPARTIR

La multiplicació de casos de contagi en centres geriàtrics de tota Espanya ha fet saltar totes les alarmes sanitàries. Aquest col·lectiu és el que major risc té a l’hora d’enfrontar-se al coronavirus i entre els seus membres es registra més del 90% de la mortalitat per aquesta pandèmia a tot els país. La pandèmia ha agafat en fora de joc a tot el sector, que ara busca la forma de protegir a usuaris i al personal que els atén a marxes forçades.

La situació entre el personal sanitari d’aquests centres dista molt de ser segura contra el virus. Així es desprén del comunicat que ha divulgat el sindicat UGT, en el que alerta de la preocupant manca de recursos de prevenció que pateixen cada dia els sanitaris de les residències de la Tercera Edat a la muntanya alacantina -tant públiques com privades-. Segons el sindicat, pràcticament cap dels professionals del sector té equips de protecció individuals, mascaretes, bates aïllants o viseres de protecció.

La queixa del sindicat es dirigeix cap a la Conselleria d’Igualtat, que té les competències en aquesta matèria. La manca de recursos d’aquest tipus ha sigut una de les notes negatives durant les primeres setmanes de la pandèmia a tota Espanya. Però els sanitaris i auxiliars de centres geriàtrics avisen: són l’escut contra el coronavirus en l’entorn de les principals víctimes de la pandèmia.

Per als professionals del sector, l’aparició de casos a residències com la Domus Vi d’Alcoi és només una minúscula part del que pot vindre. Per a evitar-ho, reclamen elements de seguretat i prevenció per a poder continuar cuidant dels majors a les residències de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.