Home Alcoià Satisfacció al PSPV provincial per la posada en marxa dels treballs de...

Satisfacció al PSPV provincial per la posada en marxa dels treballs de desdoblament a la CV-60

1031
0
SHARE

El PSPV a la província d’Alacant ha donat suport a la continuació de l’execució de la carretera CV-60 “ja que es tracta d’un eix que vertebra les comarques centrals, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià, la Safor i la Marina Alta”, segons ha defensat el secretari general provincial José Chulvi. La formació ha qualificat aquest projecte com “vital i necessàri per al desenvolupament i la connexió de les comarques centrals”, un desenvolupament que beneficia un total de 185 municipis -prop de 850.000 habitants i una superfície de 4.570km2, el que suposa el 17% de la població i el 20% del territori de la Comunitat-.

“Estem davant d’una infraestructura potencial per a dinamitzar aquestes comarques en desenvolupament econòmic, la seva mobilitat i per l’arrelament en els municipis en perill de despoblament”, ha apuntat el secretari general dels socialistes alacantins. Des de les files socialistes, destaquen que aquest projecte s’erigeix ​​com connexió principal per tal d’extreure el trànsit dels municipis per on discorre i solucionar la connexió d’una via d’alta capacitat, com és la CV-60, amb les xarxes locals CV-686 i CV-680 i connectant aquest eix amb l’AP7 i la N332.

Així, des del PSPV a la província d’Alacant posen també en valor la sensibilitat del projecte, -que ha estat sotmès a Avaluació Ambiental i que compta amb un Estudi d’Integració paisatgística-, per la seva precisió mediambiental i de mobilitat sostenible, ja que el traçat també contempla l’execució d’una via cicle de vianants, per millorar la connectivitat no motoritzada entre els diferents nuclis urbans, amb integració paisatgística, creant una nova infraestructura verda.

Per Chulvi, “ens trobem davant d’una demanda històrica que es fa realitat, amb unes infraestructures sostenibles i respectuoses amb tota la legislació mediambiental; promovent els itineraris no motoritzats i la infraestructura verda com a valor afegit; calmant el trànsit d’agitació i de pas dels nuclis urbans i resolent problemàtiques de seguretat viària”.

“Aquest és el millor projecte possible per solucionar aquesta problemàtica. Apel·lem al fet que durant el procés de l’tràmit s’entauli un diàleg amb l’administració, utilitzant amb rigor el procediment d’al·legacions obert de forma transparent a la participació pública”, assenyalen des de l’executiva provincial.

Els socialistes alacantins apunten que aquest projecte ha estat exempt d’avanços substancials durant l’època del PP i va deixar d’existir en els Pressupostos de la Generalitat durant anys, una situació que està reconduint el Consell del Botànic. “És per això que recolzem la voluntat política del Consell per continuar funcionant amb la CV-60, amb diàleg i consens amb tots els actors locals. És una reivindicació tant per a la millora de la mobilitat de totes les comarques centrals, com per potenciar els seus sectors productius i atendre l’Estratègia Valenciana de la lluita contra la Despoblació “, apunta Chulvi, qui ha destacat” el consens parlamentari assolit durant la passada legislatura pels diferents grups de tot l’arc parlamentari amb l’impuls a les Corts Valencianes de forma majoritària de diferents iniciatives per promoure la continuïtat d’aquest eix viari”.