Home Alcoià Segona alta d’un pacient positiu per coronavirus a una l’UCI del Verge...

Segona alta d’un pacient positiu per coronavirus a una l’UCI del Verge dels Lliris a meitat de capacitat

1272
0
SHARE

Les dades referents als indicadors de la incidència de la pandèmia de coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi van paulatinament millorant. Tot i això, la muntanya alacantina té la segon major taxa de mortalitat de tota la Comunitat Valenciana i la segona major xifra de morts a la regió. Però, de quant en quant, apareixen motius per a l’esperança en la figura de les persones que superen el coronavirus.

Aquest fet és especialment emocionant per al propi personal sanitari, que rep cada alta com un impuls per a continuar amb la seua titànica tasca durant la pandèmia. Fa unes setmanes, l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi donava l’alta al primer pacient de la Unitat de Cures Intensives (UCI) després de guanyar la lluita al Covid19. I aquest dilluns 20 d’abril s’ha produït la segona alta de la UCI.

Es tracta de Samuel, que ha estat ingressat en la UCI del centre hospitalari alcoià des del passat 6 d’abril en una situació complicada degut al virus. Samuel ja ha aconseguit superar la pitjor fase de la infecció i està fora de perill. El personal espera que els dos exemples que ja han vist d’altes a la UCI continuen en el futur a un centre que disposa de 9 places UCI, de les quals a hores d’ara -i després de la darrera alta- només hi han ocupades 4. Les expectatives de noves altes creixen dia a dia segons les informacions recaptades per tvA.