Home Alcoi Seguixen les activitats de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi...

Seguixen les activitats de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

117
0
SHARE

Dimarts passat 16 de novembre, José Francisco Monserrat va fer ‘Una crida al futur’. El vicerector d’Internacionalització i Comunicació de la UPV, i Assessor del Banc Mundial va exposar que un nou món està a punt de sorgir. L’economia del segle XXI ha de ser una economia exponencial, en la qual la riquesa i el benestar, seran impulsats per la innovació tecnològica. La cinquena generació de connectivitat mòbil està fent els seus primers passos. La indústria i la resta del sistema econòmic estudien les seues possibilitats per a adaptar-se al que vindrà. De moment, indústria i serveis estan a mig camí. En pocs anys, eliminar els semàfors de la via pública serà possible en un món en el qual funcionaran els cotxes autònoms connectats mitjançant xarxes amb el desplegament de la tecnologia 5G.

‘Què fa un científic en el supermercat?’ va ser la pregunta que es va formular José Manuel López Nicolás, un dels divulgadors científics més rellevants del nostre país i amb major projecció en mitjans de comunicació i xarxes socials.

Els assistents el van acompanyar en un viatge per la ciència de les xicotetes coses, descobrint les matemàtiques ocultes d’un cant flamenc, la física present en un memorable partit de tennis, la sorprenent estadística de la Loteria del Niño o la química que s’amaga després de les etiquetes d’un supermercat. Un fascinant viatge per la ciència de les xicotetes coses que ens ajudarà a esclarir quines són les veritats i mentides amb les quals topem diàriament.

Ambdós ponents van formar en l’emblemàtic Llibre d’Or de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi.

Pròximes activitats

Les activitats es desenvoluparan fins al 26 de novembre amb inscripció gratuïta.

Dijous 18: Acceleradors de Partícules per a un món accelerat’ amb Juan Fuster Verdú

Dissabte 20: Visita guiada ‘Un viatge cap endarrere en el temps – La Cova de l’Or de Beniarrés’ amb Jorge A. Soler Díaz

Dilluns 22: Monòlegs Científics amb els participants de Famelab

Dimarts 23: ‘La sorprenent història genètica dels europeus’ amb Conrado Martínez

Dimecres 24: ‘Sabors de l’Antiguitat’ amb Kiko Moya i Ignasi Grau en el Restaurant L’Escaleta

Dijous 25: ‘20 anys de ciència i divulgació: Una mirada de context per a entendre el present i intuir el futur’ amb Pere Estupinyà, el lladre de cervells

Divendres 26: ‘El cervell humà i la força del llenguatge’ amb Manuel Martín-Loeches