Home Destacats Ibi actualitza el seu protocol contra la violència de gènere per la...

Ibi actualitza el seu protocol contra la violència de gènere per la incorporació de més institucions

0
SHARE
Un moment de la reunió per a actualitzar el protocol contra la violència de gènere a Ibi.

Aquesta setmana s’ha reunit a Ibi la mesa local de coordinació en matèria de violència de gènere amb l’objectiu de concloure el procés de revisió del protocol de coordinació en matèria de violència de gènere de la localitat. Ha sigut una sessió que ha obert l’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, que ha agraït a les institucions participants i persones assistents la feina i la implicació per garantir una resposta integral a la violència de gènere a la localitat.

També s’ha posat de relleu el treball de coordinació i gestió de casos que es realitza a les sessions del Grup de Treball de Coordinació que es reuneix amb caràcter mensual. En la reunió han participat integrants de les àrees afectades per la violència masclista del Consitori, a més dels cossos de seguretat locals i estatals i responsables de l’atenció a les víctimes.

El document del protocol va ser elaborat el 2020 per Virginia Gil i Javier Truchero i finançat a través de la subvenció rebuda a càrrec del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. En aquest sentit, el Protocol s’emmarca a l’Eix 2 del Pacte relatiu a la millora de la resposta institucional a les víctimes de violència de gènere a través de la coordinació i el treball en xarxa.

Modificació del protocol

Ha calgut la revisió a causa de la incorporació de noves institucions implicades en el procés d’atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles menors. El pas següent és portar-lo a ple per a la seva aprovació i publicació posterior seguint criteris de lectura fàcil.