Home Alcoi Signat l’acord de col·laboració entre la UPV i ATEVAL per a crear...

Signat l’acord de col·laboració entre la UPV i ATEVAL per a crear sinergies al món del tèxtil

1065
0
SHARE

Imatge amb tots els assistents a la signatura del conveni.

Part de l’equip directiu del Campus d’Alcoi va acompanyar al rector de la UPV, José E. Capilla, en la visita a diferents empreses, a AITEX i a la signatura del conveni

La Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) van signar ahir signat un acord marc de col•laboració amb l’objectiu principal que el talent format en la UPV es quede en el sector tèxtil del nostre territori. La signatura es va portar a terme a la seu de ATEVAL, situada a la ciutat veina d’Ontinyent.

En la signatura van intervindre José Serna i el rector de la UPV, José E. Capilla. Per part de la UPV van acudir fins a la seu d’ATEVAL, Salvador Coll, vicerector d’Innovació i Transferència; el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabéu; Pablo Díaz, director de la Càtedra Aitex-UPV; Javier Silvestre, subdirector de Càtedra d’Empresa, Mecenatge i I+D+i; Ignacio Montava, director acadèmic del Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil (MUITEX).

A més, van estar presents per part d’ATEVAL, Salomé Beneyto, gerent de l’entitat, León Grau, president d’Aitex i vicepresident d’ATEVAL; Càndid Penalba, vicepresident d’ATEVAL; Rafa Lurbe, president ATEVAL Vall d’Albaida i president de l’àrea d’Innovació; Jordi Soler, president de l’àrea de Formació i Gestió del Talent de’ATEVAL i Rafa Pascual, vicepresident d’ATEVAL.

El conveni té la intenció de col•laborar en accions orientades a la transferència de coneixement universitat-empresa, així com promoure la participació de projectes desenvolupats conjuntament. Una altra de les finalitats és col•laborar en el desenvolupament de diverses activitats culturals, científiques i acadèmiques, obrint d’aquesta manera una via estable de cooperació entre totes dues entitats.

El present acord estableix un marc general de col•laboració entre la UPV i ATEVAL per a engrandir la seua vinculació en els camps de la docència, la investigació i transferència de tecnologia, la cooperació, i la cultura.

Ambdues entitats es comprometen a facilitar l’intercanvi per temps limitat d’estudiants, professors i investigadors i personal d’administració i serveis. L’acord marc també promou l’organització conjunta de cursos, seminaris o conferències, impulsar l’assessorament mutu, especialment en àmbits de cooperació tècnica i de transferència de tecnologia.

A més de la signatura del conveni ahir, representants de la UPV van visitar, durant el matí, l’institut tecnològic tèxtil AITEX, i les empreses Interfabrics, a Muro d’Alcoi i UBESOL, en Atzeneta d’Albaida. D’aquesta manera, han pogut conéixer de primera mà el potencial industrial que existeix a les comarques del nord d’Alacant i sud de València.

El rector de la UPV, José E. Capilla, va assenyalar que “som una universitat molt implicada amb la societat, amb el teixit productiu i tot el que siga estrényer aqueixes relacions i, d’alguna manera, fer el que ha de fer la universitat pública, retornar la inversió que fan els ciutadans en la universitat donant una millor formació, treballant amb l’empresa i amb les administracions per a innovar per a millorar processos, això està en l’ADN de la UPV”.

El rector va explicar que “la signatura d’aquest conveni és un punt de partida, per a tindre des de la UPV major implicació, activitat i cooperació amb la indústria, especialment la tèxtil. Tenim grans expectatives, hem procurat que tinga la major amplitud possible d’activitats. Tant els interessos d’ATEVAL com de la UPV són molt amplis i el que hem de fer és que, com més prompte millor, aqueix comité de seguiment del conveni es pose a treballar i a definir les activitats per a trobar qüestions d’interés comú que puguem aportar tots dos”.

Per part seua, José Vicente Serna, president d’ATEVAL, va indicar que “la col•laboració és necessària per a guanyar grandària. Fa falta concentració empresarial i major modernització. Hem d’ajudar les empreses a preparar-se per a aqueix canvi, per a la seua transformació i guanyar competitivitat. I una de les parts més importants, juntament amb la innovació, la internacionalització, la creativitat o la qualitat és el talent”.

Serna, a més, manifestà que “el poder retindre el talent que es forma en la UPV en el sector tèxtil és un dels motius pels quals estem hui ací signant aquest conveni. Una col•laboració a llarg termini (4 anys prorrogable) en el qual volem traure el major profit tant per als alumnes, com per al professorat, la indústria i la societat en general”.