Home Castalla Sindicats demanen a l’Ajuntament de Castalla la contractació de 7 nous agents...

Sindicats demanen a l’Ajuntament de Castalla la contractació de 7 nous agents per a cobrir la ratio

286
0
SHARE

Cada localitat té una ratio d’agents de policia per cada X habitants en funció de paràmetres com l’extensió del terme municipal o el nombre d’habitants. Aquesta baremació s’aplica per a conèixer quants efectius serien necessaris per a garantir la seguretat ciutadana d’una determinada localitat. Algo que no es compleix a la ciutat de Castalla, segons ha denunciat el Sindicat d’Empleats Públics de la Comunitat Valenciana (SEP-CV).

Aquest ens ha registrat a l’Ajuntament de la capital de la Foia una petició per a que els seus responsables duguen a terme contractacions en aquest sentit. Segons l’escrit del sindicat, la localitat compta a dia de hui amb 7 agents pels 16 que hauria de tindre. Un fet que suposa -afirma el sindicat- un important estalvi per a les arques públiques, però impedeix que es garantisca la seguretat dels habitants de Castalla.

Per a SEP-CV, resta per cobrir el 44% de les places de Policia Local. Les condicions laborals del cos a Castalla provoquen que els seus agents demanen el trasllat a altres localitat, al tems -sempre segons el sindicat- que els seus responsables sindicals han de rebutjar assistir a les reunions per a evitar que els torns de guàrdia no tinguen efectius. Fets pels que demanen al Consistori castellut que duga a terme les contractacions en règim d’urgència.