Home Alcoi S’inicien les tasques per consolidar l’Illa de Rodes d’Alcoi

S’inicien les tasques per consolidar l’Illa de Rodes d’Alcoi

1649
0
SHARE

Hui dilluns 30 de juliol han començat les tasques per consolidar l’illa on estava situada la ‘Fundición de Rodes Hermanos’ a la ciutat dels ponts. Les obres inclouen la consolidació de les façanes i l’interior de l’immoble, la recuperació del refugi antiaeri així com la catalogació de tots els elements. Aquesta actuació compta amb una subvenció nominativa de la Diputació d’Alacant per a les obres de manteniment i conservació de l’Illa de Rodes amb un import de 239.456,77 euros i té un termini d’execució de 3 mesos.

Aquestes seran les primeres tasques d’un projecte que suposarà ubicar a l’Illa de Rodes un Parc Tecnològic Urbà així com diferents dotacions culturals i socials. Aquest projecte forma part de l’Estratègia EDUSI, cofinançada amb el Fons Feder de la Unió Europea amb 10 milions d’euros.

Els plans de l’Ajuntament contemplen que el futur parc tecnològic i cultural puga acollir l’Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d’empreses tecnològiques, espais per a emprenedors, entre altres, a més d’espais culturals com l’arxiu municipal, o una nova biblioteca per al barri.

El projecte podrà iniciar-se després dels canvis en el PGOU aprovats unànimement al Plenari del passat mes de febrer. En ell es va caviar la qualificació d’aquest espai, d’educatiu a dotacional multifuncional.