Home Alcoi La Generalitat Valenciana accepta el nou projecte de reforma del Pare Vitòria...

La Generalitat Valenciana accepta el nou projecte de reforma del Pare Vitòria d’Alcoi

0
SHARE

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha aprovat el nou projecte de l’IES Pare Vitòria d’Alcoi. Després de la denegació del projecte d’ampliació de la quarta planta ara s’ha presentat una modificació que consistirà en l’enderrocament de la Sala d’Actes per fer una nova Sala d’Actes-Gimnàs i aules a la segona planta. El projecte inclou també la millora del sistema de refrigeració del centre.

El següent pas és la redacció de la memòria valorada que serà enviada a la Generalitat on els tècnics faran la seua avaluació, en cas de no haver cap objecció, es faria una delegació de competències prèvia que passaria a ser definitiva quan l’aprovara el Plenari Municipal. En cas d’haver alguna objecció per part de la Conselleria, es resoldrien els possibles canvis i s’enviaria de nou.

A més, la delegació de competències ha de ser aprovada pel proper plenari extraordinari d’aquest divendres per portar a terme les obres de 4 projectes al CEIP Romeral, CEIP Miguel Hernández, Tomás Llácer i Andreu Sempere.

El consistori alcoià també està a l’espera de la delegació de competències per al col·legi Sant Vicent i està ultimant la memòria valorada d’Horta Major, i esperant la valoració de l’ampliació del Cotes Baixes. D’altra banda, Alcoi ha introduït una proposta més per al programa «Edificant» per donar accessibilitat i adequar un saló d’actes en L’Escola Oficial d’Idiomes.

L’objectiu del programa «Edificant» és posar al dia tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb un pressupost global de 700 milions. Aquest programa es pot dur endavant gràcies al fet que el Consell va aprovar un decret llei que permet delegar les competències en matèria de construcció i rehabilitació de col·legis i instituts. Els consistoris que s’adherisquen a «Edificant» es fan càrrec de la part tècnica, és a dir el projecte, contractació, construcció, adreça i certificació de l’obra, el que permetrà agilitzar els tràmits i donar solucions més ràpides als centres. El cost econòmic és a càrrec de la Generalitat.