Home Foia de Castalla Soler presenta a Onil les ajudes per portar la banda ampla de...

Soler presenta a Onil les ajudes per portar la banda ampla de 30 megues a tres polígons industrials de la localitat

1246
0
SHARE

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha visitat el municipi d’Onil, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Humi Guill, i li ha traslladat que la conselleria està ultimant unes ajudes per a garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a la banda ampla ultra ràpida per part dels valencians i de les pimes de la localitat.

“Mitjançant aquesta Ordre s’atorgaran ajuts a les operadores privades perquè portin la banda ampla de 30 megues a aquelles zones i parcs empresarials en els quals els operadors privats no tenen previst realitzar inversions per portar aquesta tecnologia en els pròxims tres anys”, ha subratllat Soler.

Aquesta trobada es produeix en el marc de la celebració del Seminari d’Estiu del Govern valencià, que aquest cap de setmana té lloc a les localitats de Castalla i Biar, i on el Consell al complet es reuneix per analitzar la gestió dels últims mesos i formular estratègies de futur.

Durant la seva visita, el titular d’Hisenda ha destacat que “Onil és un exemple paradigmàtic del que s’ha de fer a l’Administració Pública, sobretot per a aquells que creuen que l’administració ha de ser un instrument eficaç per millorar la vida de la gent “. Així mateix, ha destacat que “els responsables municipals en tres anys han netejat l’herència de estafes i deutes que es van trobar en la hisenda local”.

Soler ha recordat l’aposta del Consell per la innovació empresarial, a través del Pla d’Acció per a la Transformació del Model Econòmic valencià. “La implicació i col·laboració de tots els agents econòmics i socials és fonamental per construir un model productiu basat en la transformació digital, el talent i el coneixement”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la localitat, Humi Guill ha agraït la visita del titular d’Hisenda. “Estem encantats que Vicent Soler hagi vingut a Onil per poder compartir els projectes que s’estan llançant des de la conselleria vinculats a la tecnologia, a la innovació i al model econòmic”.

Així mateix, ha explicat que “anem a ensenyar-li al conseller allò que ens representa com a poble i ens fa enriquir-nos, a través de la visita a dues empreses representatives del sector de la nina i de la indústria alimentària”.

El conseller ha visitat el Palau del Marqués de Dos Aigües de la població d’Onil, així com les fàbriques de dues empreses de la localitat. En concret, ha conegut de primera mà tot el procés de fabricació de nines de l’empresa Juema, fabricant de les nines Paola Reina, l’única empresa a Espanya que té tot el procés de manufacturat de les nines a la mateixa fàbrica.

Així mateix, ha visitat les naus de la firma Fundiciones Balaguer, empresa amb més de cent anys i líder a nivell mundial en la fabricació de cilindres per a la indústria alimentària