Home Economia Suma adopta mesures extraordinàries per ajudar els ajuntaments afectats per l’incendi de...

Suma adopta mesures extraordinàries per ajudar els ajuntaments afectats per l’incendi de la Vall d’Ebo

0
SHARE
Reunió de SUMA amb la diputació per prendre mesures extraordinaries a causa de l'Incendi de la Vall d'Ebo.
Reunió de SUMA amb la diputació per prendre mesures extraordinaries a causa de l'Incendi de la Vall d'Ebo.

A través de Suma Gestión Tributaria, s’oferiran bestretes extraordinàries als ajuntaments afectats per l’incendi forestal de la Vall d’Ebo perquè puguen fer front a les eventualitats que se’n deriven. A més, l’organisme tributari concedirà ajornaments per als pagaments fraccionats i ampliarà el període de pagament voluntari.

Aquestes són tres de les primeres mesures de caràcter urgent que es van adoptar durant la reunió que l’equip de Govern de la Diputació va celebrar ahir, al Palau Provincial, per avaluar les necessitats sorgides després del greu succés i establir un pla estratègic que oferisca atenció immediata a les localitats implicades.

Mesures extraordinàries preses

Amb la intenció de dotar de forma immediata els ajuntaments de recursos econòmics per fer front a qualsevol eventualitat derivada de l’incendi. María Gómez, Diputada d’Hisenda, assegura que “Suma incrementarà un 10% la bestreta sobre la recaptació previsible en el segon període de pagament voluntari de 2022 (IBI i IAE) i oferirà la possibilitat d’una altra bestreta pel 85% de la recaptació estimada per al primer període de pagament voluntari de 2023 (IVTM i taxes)”.

Gómez explica que “davant la situació d’excepcionalitat a què ens enfrontem, en aplicació de l’Art. 84 de la seua Ordenança, l’ens tributari facilitarà la concessió de fraccionaments extraordinaris amb què els ciutadans podran beneficiar-se de fins a 23 fraccions mensuals per fer front a les seues obligacions tributàries, tant en període de pagament voluntari com executiu”. Aquesta acció es realitzarà de comú acord amb els ajuntaments i tindrà caràcter immediat després de la determinació dels municipis afectats.

Finalment, pel que fa a l’ampliació del període de pagament voluntari, el director de l’organisme, José Antonio Belso, ha assenyalat que, en coordinació amb els consistoris, Suma oferirà als ciutadans una ampliació d’un mes. “Com passa amb la mesura anterior, amb independència de l’existència d’immobles directament afectats, es tracta d’una actuació que contribueix a pal·liar els possibles efectes socials i econòmics de l’incendi des de la perspectiva ciutadana”, ha matisat.