Home El Comtat La Diputació impulsarà un paquet d’ajudes per als municipis afectats per l’incendi...

La Diputació impulsarà un paquet d’ajudes per als municipis afectats per l’incendi de la Vall d’Ebo

0
SHARE
Panoràmica de l'incendi a la Vall d'Ebo.

La Diputació d’Alacant activarà, de manera urgent, un paquet extraordinari d’ajudes per donar suport als municipis afectats per l’incendi de la Vall d’Ebo. Aquest matí ha tingut lloc al Palau Provincial una reunió per dictaminar que cal reparar com més aviat millors danys en infraestructures públiques, així com prestar serveis d’assessorament tècnic.

L’incendi, amb més de 12.500 hectàrees calcinades, s’ha donat per estabilitzat a primera hora d’aquest matí, gràcies a més d’un centenar de persones amb 35 vehicles i tres mitjans aeris pertanyents al Consorci Provincial de Bombers d’Alacant i efectius forestals de la Generalitat, que han participat en les tasques d’extinció de l’incendi.

A la reunió s’ha fixat un pla d’actuació perquè, des de les diferents àrees de la Diputació, s’oferisca atenció immediata a les localitats implicades per conéixer els problemes i les necessitats sorgits després de l’incendi. Entre les primeres mesures que es duran a terme destaca la reparació o reposició de les fites i senyalística de les carreteres i camins danyats pel foc a les vies de titularitat de la Diputació.

Pel que fa a l’àrea de Medi Ambient, les actuacions aniran encaminades a la recuperació de la coberta vegetal i a la prevenció de la pèrdua de sòl i biodiversitat. La Diputació té diverses línies de subvencions en aquest sentit, així com altres ajuts per redactar plans de prevenció d’incendis. A més, la Diputació estudia incloure alguns d’aquests projectes als programes que reben subvencions de la Unió Europea.