Home Alcoi Supressions i bonificacions de taxes municipals per a ajudar als veïns d’Alcoi...

Supressions i bonificacions de taxes municipals per a ajudar als veïns d’Alcoi arrel de la crisi sanitària

663
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi celebra aquest divendres 24 d’abril un plenari extraordinari i telemàtic amb el que ampliar les mesures econòmiques i fiscals per a ajudar a la població. La situació de fallida econòmica per a moltes famílies durant i arrel de la crisi sanitària del coronavirus ha impulsat al Consistori a dur a comissió noves mesures per a restar pressió impositiva als alcoians que passen per situacions econòmicament difícils.

Els ciutadans a títol particular i les unitats familiars de la ciutat que acrediten una previsió d’ingressos inferior als 12.000 euros podran acollirse a bonificacions en diverses taxes. Entre elles, la de la brossa -fins a 70%- o l’accés a la possibilitat de rebre ajudes per a sufragar els subministraments bàsics amb uns requisits facilitats. El procés per a accedir a aquestes ajudes s’obrirà previsiblement al mes de juny, coincidint amb la renovació d’aquestes condicions per a les més de 1.300 famílies que ja es beneficien d’elles a la ciutat.

A més, els comerços d’hostaleria -tancats des del principi de la pandèmia fa vora mes i mig- també veuran eliminades taxes durant aquesta situació extraordinària. Cap d’ells haurà de pagar la taxa d’ocupació de via pública o la de terrasses des que fou declarat l’Estat d’Alarma i fins el proper 31 de desembre. L’eliminació d’impostos és una de les principals reivindicacions dels autònoms, que afronten la crisi sense ingressos i pagant les quotes, al menys de moment.

A banda, el plenari també aprovarà -previsiblement, com ja va ocórrer en la comissió informativa- una ampliació en el període de pagament d’altres taxes municipals. És el cas de l’Impost de Béns Immobles (IBI), la taxa aplicable als vehicles i la dels guals permanents. Totes aquestes mesures són acumulatives a les que ja va llançar el govern municipal el passat 24 de març, orientades al suport econòmic als sectors productius locals.