Home Alcoià Diputació farà arribar 500.000 euros a 28 poblacions de la muntanya per...

Diputació farà arribar 500.000 euros a 28 poblacions de la muntanya per a sufragar serveis socials contra el Covid19

586
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha aprovat un primer paquet d’inversions amb les que ajudar a les localitats de menys de 30.000 habitants a sufragar les despeses de Serveis Socials. Es tracta d’una àrea que està rebent la major part de la pressió durant les setmanes de pandèmia. Moltes persones han perdut la seua font d’ingressos durant l’Estat d’Alarma derivat del coronavirus, pel que aquests departaments als ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan atenent les seues necessitats bàsiques.

Aquestes ajudes arriben al mig milió d’euros que passaran a les arques de fins a 28 ajuntaments de la muntanya alacantina. La immensa majoria d’ells formen part de les mancomunitats en les que bona part dels ajuntaments de la zona tenen delegades les competències en matèria de benestar social. Entre elles es troben les integrades en la Mancomunitat de Servesi Socials de la Mariola (93.781 euros) o la del Xarpolar (265.901 euros). A banda, poblacions com Ibi, Cocentaina, Banyeres, Millena o Balones també rebran ajudes d’entre 37.000 i 14.000 euros.

El finançament que aporta l’ens provincial ajuda als ajuntaments que beneficiats a prestar serveis d’atenció domiciliària durant la pandèmia, garantir l’arribada de submnistraments bàsics a famílies vulnerables o a adquirir materials de prevenció contra el coronavirus per a la població. Han sigut possibles gràcies al romanent positiu de tresoreria de la Diputació d’Alacant.