Inici Alcoià Suspeses les proves de la la JQCV i de la l’Escola Oficial...

Suspeses les proves de la la JQCV i de la l’Escola Oficial d’Idiomes fins conèixer com es farà el desescalament

296
0
COMPARTIR

La incertesa respecte a com, quant i qui podra començar a dut a terme el desecalament després de mes i mig passat de confinament pel Covid19 ha obligat a aturar tot alló que supose concentració de persones. Una de les víctimes és el sector educatiu, que ha hagut de reconvertir-se a tots els nivells per a poder continuar prestant formació als alumnes. Però hi ha ens educatius que tenien previstes proves d’avaluació i que també s’han vist obligats a suspendre’ls.

D’aquesta forma, les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) -que atorga els títols oficials de la llengua autòctona de la regió- i les de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) -que capacita en llengües extrangeres i prepara les de valencià- han sigut suspeses. Les primeres estaven previstes per a les dates entre el 30 de maig i el 13 de juny, mentre les segons es durien a terme entre el 28 de maig i el 22 de juny.

Només en el cas de l’EOI hi han més de 32.000 admesos per a examinar-se a les 67 localitats valencianes en que té presència. Tot i que està prestant-se formació a distància durant el confinament, les proves han quedat en suspens fins nova ordre, tot i que amb el termini d’al·legacions ampliat. En el cas de la JQCV, serà a través de la seua pròpia web on s’anunciaran els avanços respecte a les noves dates dels exàmens.