Inici Banyeres Turisme declara les Festes de la Malena de Banyeres com a d’Interès...

Turisme declara les Festes de la Malena de Banyeres com a d’Interès Turístic Autonòmic

146
0
COMPARTIR

Les diferents festivitats que es celebren a cada població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no solament suposen senyes d’identitat de cada poble. També són un dels seus principals atractius turístics i, per tant, dinamitzadors econòmics. Molts d’eixos festejos difícilment podran celebrar-se en condicions normals enguany degut a la crisi del coronavirus. Però algunes d’elles continuen sent reconegudes degut al seu valor cultural i turístic.

És el cas de les Festes de la Malena de Banyeres, que es celebren cada estiu a la població de la Mariola. Al mes de febrer, l’Ajuntament de la localitat va presentar l’expedient per a aconseguir aquest reconeixement, que dona accés a més subvencions per a poder organitzar els actes que composen les festes. Generalitat reconeix així el valor patrimonial i el poder d’atracció d’aquests festejos que inclouen una extensa programació d’actes de tot tipus.

Entre els actes que engloben les Festes de la Malena es troba la representació de la Llegenda de Sant Jordi. Aquesta obra narra la història del patró de la localitat i suposa un dels actes centrals dels festejos, tot i que els actes avarquen quasi totes les vessants, des de l’esport fins l’oci o la Cultura.