Home Destacats ‘Taulells de la Memòria’ a Muro per a 8 veïns de 5...

‘Taulells de la Memòria’ a Muro per a 8 veïns de 5 poblacions del Comtat, tots víctimes de l’Holocaust nazi

0
SHARE

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica continua amb el projecte ‘Construint Memòria’, amb l’homenatge a 8 persones de la comarca del Comtat, víctimes de l’Holocaust nazi per defensar la llibertat i els valors democràtics. Un acte en el qual han participat la consellera Rosa Pérez Garijo i representants municipals de diverses localitats de la comarca del Comtat.

La cerimònia, també ha comptat amb la presència del director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico, a més de representants de familiars de les víctimes, entitats memorialistes i de les diferents corporacions municipals.

Durant l’acte, la consellera Pérez Garijo ha lliurat a representants dels diferents ajuntaments de les localitats de procedència dels 8 homenatjats els ‘Taulells de la Memòria’, corresponents al projecte ‘Construint Memòria’ perquè es col·loquen en un lloc visible d’aquests municipis de Muro, Planes, Quatretonda, Gaianes, Cocentaina i Benilloba.

Pérez Garijo ha assenyalat que a través dels ‘Taulells de la Memòria’ “retem homenatge no només a huit víctimes de l’Holocaust, sinó a huit persones que van lluitar per la llibertat; antifeixistes que van pagar amb la seua vida el compromís assumit anys enrere de no permetre que la tirania, l’explotació i el terror es feren els amos del món”.

“Els homenatges com aquest -ha continuat la consellera- no són exercicis de nostàlgia, sinó la posada en valor d’uns testimonis de coherència, fins i tot amb cost de la pròpia vida, que es projecta des del passat fins al present i des del present cap al futur”.

Pérez Garijo ha subratllat que “tenim l’obligació de continuar la lluita que ells van sostindre; que no és altra que la de fer, dia a dia, colze a colze, un món millor, on la justícia i la dignitat humana no siguen aixafades per l’explotació, l’odi, la violència i la força”.

Les persones homenatjades, víctimes de l’horror al camp de concentració de Mauthausen, són Eduardo Garrigós, Hermenegildo Vicent Ragués, Blas Benilloba, Joaquín Calatayud, Vicente Tomás, Antonio Carbonell, Miguel Cervelló i Álvaro Vercher. Tres d’ells van aconseguir la llibertat després d’anys de calvari, però els altres cinc van morir en el camp d’extermini.