Home Cultura Tibi convoca la XVI Fira d’Artesania i Oficis, ja consolidada com a...

Tibi convoca la XVI Fira d’Artesania i Oficis, ja consolidada com a referent turístic i comercial local

655
0
SHARE

La sub comarca de la Foia de Castalla porta dècades sent un dels referents de la producció industrial a tota la província d’Alacant i la Comunitat Valenciana. La producció joguetera, evolucionada en torn a la injecció de plàstics, centra bona part de l’activitat econòmica a localitats com Ibi, Castalla i Onil. Però, a Tibi, la localitat amb menys habitants de la Foia, no sols es vol posar de relleu la importància del sector industrial. El seu lligam amb el món rural és tal vegada superior a les poblacions que la envolten, cosa que possibilita l’existència d’artesans en ella.

Aquest és precisament un dels fonaments de la Fira d’Artesania i Oficis, que enguany arriba a la seua edició número 16. Ho fa recuperant el seu format tradicional després de l’etapa més dura la pandèmia per a un esdeveniment que ocupa el proper cap de setmana a la localitat -21, 22 i 23 d’octubre-. Uns 15 expositors conformen la mostra de productes artesanals que s’elaboren a Tibi, molts d’ells relacionats amb l’alimentació. Així, a la fira tiberuda es poden trobar formatges, mel, orxata i un llarg seguit de productes manufacturats i de primera qualitat.

Incentivar economia i turisme

La XVI Fira d’Artesania i Oficis de Tibi compta amb el suport de l’Associació per a la Millora de l’Artesania Tradicional i Actual (AMATA) per a promocionar l’esdeveniment. Una fira que busca una doble funcionalitat: d’una banda, ajudar a consolidar la producció artesanal a la població; i d’altra, incentivar les visites turístiques per a beneficiar al comerç i l’hostaleria locals. Tant és així que la programació inclou activitats pensades per a tota la família amb les que atraure més visitants.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tibi treballa també en enllestir un banc de terres que possibilite la continuïtat en el treball del camp com a un dels fonaments de la fira.