Home Alcoià Tibi i l’Orxa, úniques poblacions de la muntanya encara en risc extrem...

Tibi i l’Orxa, úniques poblacions de la muntanya encara en risc extrem de contagi per coronavirus

0
SHARE

Les successives actualitzacions de les darreres setmanes en quant a la situació de la pandèmia al Departament de Salut d’Alcoi han convetit al Departament de Salut d’Alcoi en un dels que millor situació registra a tota la Comunitat Valenciana. La caiguda de la incidència la situa per davall de les mitjanes autonòmica i nacional i quasi totes les localitats del departament es troben per davall del risc extrem de contagi pel virus. Ombrall que es situa en els 250 casos/100.000 habitants.

Les úniques excepcions a aquesta nova situació pandèmica a l’interior alacantí són les localitats de Tibi i l’Orxa. La primera d’elles va passar de puntetes per la tercera onada que ara està donant els darrers cops de cua, sense registrar quasi contagis. La segona ha anat a ràfagues respecte als contagis, registrant incidències relativament altes degut a no estar massa poblada. Ara es troben en incidències de 372 i 346 casos/100.000 habitants i amb 6 i 2 casos actius respectivament, sent les úniques poblacions de la zona en risc extrem per contagi per coronavirus.

Altres 3 localitats de la muntanya alacantina es troben en risc alt per coronavirus, amb incidències inferios als 250 punts. Són Onil i Banyeres (226), a les que es suma la ciutat de Castalla (188). Crida especialment l’atenció el cas d’Ibi, que ha passat en un mes de superar els 400 contagis per actualització a sumar-ne sols 10 aquesta setmana i davallant la incidència de la Covid19 entre la seua població dels vora 5.000 casos/100.000 habitants als 72 actuals, amb solament 17 casos actius.

Coronavirus a 11 de les 32 localitats de la muntanya

La caiguda en la xifra de nous positius i la proliferació de les altes mèdiques després de la tercera onada han provocat que lel virus cada vegada estiga menys present al Departament de Salut d’Alcoi. La zona, que va arribar a tindre 28 de les seues 32 localitats amb presència del coronavirus, suma només 11 poblacions amb presència de la malaltia -2 menys que el passat dimarts-.