Home Alcoi Les ajudes d’Educació permeten a 200 escolars alcoians accedir a classes de...

Les ajudes d’Educació permeten a 200 escolars alcoians accedir a classes de reforç i activitats lúdiques

360
0
SHARE

Un total de 201 escolars de tots els centres educatius d’Alcoi -tan públic com concertats- estan participant en la línia de reforç educatiu del programa d’activitats extraescolars dut a terme amb la subvenció atorgada per la Generalitat. Les classes es realitzen en 9 acadèmies privades d’Alcoi, dins d’una mesura que es va prendre per a ajudar a aquestes empreses a reflotar en plena pandèmia.

L’alumnat participat és triat pels centres educatius atenent a dos criteris: han de ser estudiants que tinguen necessitats acadèmiques i també de famílies amb baix poder adquisitiu. Amb aquesta línia es compleix un doble objectiu: aconseguir eliminar les desigualtats socials que s’han accentuat amb la Covid19, possibilitant que les famílies amb més dificultats econòmiques puguen accedir a les classes de reforç; i també que les acadèmies locals puguen seguir amb el seu treball perdent el nombre més baix de l’alumnat possible.

El programa té com objecte el suport i reforç educatiu per a alumnat de 5é i 6é de Primària i de 1r i 2n d’ESO. També és important assenyalar que no es tracta d’un grup tancat, sinó que mensualment es revisa l’assistència de l’alumnat a les classes de reforç i si el recurs no s’aprofita, es dóna de baixa i es valora si hi ha alguna demanda sorgida posteriorment d’algun centre, segons els criteris establerts.

La Generalitat Valenciana va atorgar a l’Ajuntament d’Alcoi prop de 97.000 euros destinats a fer activitats extraescolars i de reforç educatiu per pal·liar els problemes que ha generat la Covid19. La Regidoria d’Educació va presentar un projecte dut a terme pel departament al Consell Escolar amb tots els agents educatius de la ciutat, sindicats, professorat i directors de públics i concertats, gent de serveis dels centres educatius, associacions de pares i mares de l’alumnat i la regidoria d’Educació. El Consell Escolar Municipal va revisar el projecte, va poder fer les seues aportacions i el va considerar el més adequat a les necessitats educatives d’Alcoi.

El programa està basat en tres grans apartats: activitats lúdic-esportives en els patis dels col·legis públics durant els caps de setmana, subvencions per al reforç educatiu i activitats culturals.

A més del reforç educatiu -que és l’apartat més important- també s’han dut a terme activitats lúdiques-esportives en els patis. Aquesta iniciativa en la qual es treballava en la regidoria des de feia temps es va parar amb les darreres restriccions provocades per l’augment de casos de Covid19. Es restabliran quan les autoritats sanitàries ho autoritzen. Són activitats obertes a tota la infància de la ciutat que les porten a terme les mateixes empreses encarregades de les activitats extraescolars dels centres educatius públics.

Finalment la tercera línia es centra en les activitats culturals, seguint el mateix doble objectiu, fer que els escolars puguen dur a terme a l’aula les activitats que hagueren fet amb l’eixida trimestral i reforçant als artistes i empreses de serveis locals. Es tracta d’activitats adaptades a cada època de l’any.

“Cal destacar que aquest programa està creat per eliminar les desigualtats i afavorir que tot l’alumnat d’Alcoi tinga les mateixes oportunitats educatives. Més de 200 escolars de tots els centres educatius estan podent aprofitar aquestes classes de reforç educatiu i al mateix temps s’ajuda a les empreses locals”, ha afirmat el Regidor d’Educació, Alberto Belda.

La subvenció que es va demanar era de 87.000 euros, però donada la magnitud del programa a la ciutat es van concedir 10.000 euros més. No obstant això, la Regidoria d’Educació ha consignat una partida en el pressupost municipal de 20.000 euros per continuar amb aquest programa i poder seguint duent-lo a terme.