Home Destacats Tibi serà la primera localitat de la muntanya que repartirà caramels sense...

Tibi serà la primera localitat de la muntanya que repartirà caramels sense gluten en la Cavalcada

0
SHARE

El Nadal és una de les èpoques en que majors i més continuats abusos es fan en torn al menjar i la beguda. Són dates en que es multipliquen els dinars i sopars amb familiars i amics, i també les activitats de carrer lligades a les tradicions nadalenques de cada població. Moltes d’aquestes van adreçades als més menuts i en elles s’inclouen un dels productes preferits pels xiquets, com són les llepolies. L’abús d’aquest tipus de dolç pot comportar problemes de salut per a ells cara al futur, sobre tot si un xiquet pateix, a més, intoleràncies alimentàries.

És el cas dels celíacs. L’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (Acecova) estableix que un de cada 100 menuts pateix aquesta malaltia que els impedeix participar en part dels esdeveniments que inclouen menjar a les diferents localitats. Per això, han creat una iniciativa que passa per demanar als ajuntaments que les llepolies que llancen els Reis Mags durant les Cavalcades siguen sense gluten. L’objectiu és permetre que cap xiquet es quede sense tastar-les en un dia tan especial per a ells degut a la seua intolerància alimentària.

Tibi, pionera a la muntanya

A les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla una localitat serà pionera el proper 5 de gener en adaptar les llepolies de la seua Cavalcada als celíacs. És Tibi, que abans del naixement d’aquesta campanya de la que participen 25 localitats valencianes ja havia encarregat caramels sense gluten per a l’arribada dels Mags d’Orient. Una iniciativa que encara està oberta a la participació d’altres poblacions valencianes i que es presenta en forma de carta als Reis Mags per a cada ajuntament.

La campanya d’Acecova a la que s’ha afegit Tibi rep el nom de ‘Moments sense gluten en Festes’ i està a l’abast de qualsevol consistori a la pàgina web de l’associació. Es tracta d’un moment idoni per a sumar-se a ella, tenint en compte que totes les poblacions es troben ultimant els detalls de l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a cadascuna d’elles.