Home Alcoi Tirisiti obri el Nadal Alcoià amb una campanya escolar limitada en aforament...

Tirisiti obri el Nadal Alcoià amb una campanya escolar limitada en aforament i funcions

592
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi ha obert ja el seu Nadal amb l’inici de la campanya de representacions del Tirisiti. Aquesta representació tradicional de la ciutat suposa un dels principals atractius del Nadal Alcoià, i ha encetat temporada amb públic escolar. Les funcions compten amb totes les mesures de seguretat sanitària contra la Covid, cosa que reduirà la quantitat de públic respecte a altres anys.

La crisi sanitària del coronavirus i les conseqüències per a la salut pública provocaran que aquest Nadal siga ben diferent a com solen ser aquestes Festes especials per a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La impossibilitat de que els actes nadalencs compten amb públic als carrers per a acompanyar als patges, heralds i als propis Reis Mags llevarà una mica de lluentor a aquesta festivitat. Tot a una zona que guarda una íntima relació amb el Nadal degut a la multiplicació d’esdeveniments que es celebren a cada localitat, però més si cal a la que ja és coneguda com la Ciutat del Nadal: Alcoi.

Resten poc més de dos setmanes per a l’arribada de les Festes nadalenques a la capital de l’Alcoià, que ja ha donat el tret d’eixida a una de les activitats més conegudes d’aquests festejos a Alcoi. Es tracta del Betlem de Tirisiti, un entranyable personatge popular que es presenta cada any en forma de teatre de titelles al Teatre Principal alcoià. Tirisiti està reconegut com a Bé d’Interès Cultural (BIC) i ja ha obert la seua campanya escolar amb col·legis locals. Una campanya marcada per les limitacions d’aforament i per les mesures de seguretat sanitària, que redueixen la capacitat del teatre, però no la màgia que impregna les representacions.

La campanya escolar d’enguany tindrà més caràcter alcoià que mai, ja que bona part de les representacions –que han sigut reduïdes per a desinfectar la sala entre una i altra- tindran com a públic a escolars de la ciutat dels ponts. Això sí, sempre amb el compliment de les mesures de seguretat sanitària que marquen els protocols anti Covid. El que està encara en l’aire és la campanya oberta al públic en general, que encara depèn de les modificacions que puguen produir-se a partir del 9 de desembre. La idea de Tirisiti és eixir a escena per al públic en general a des del proper 15 de desembre.

Les limitacions provocaran que la xifra d’assistents cara a aquest Nadal siga sensiblement inferior a la de qualsevol any corrent per a aquesta manifestació tradicional única del Nadal Alcoià.