Home Alcoià Entregats els premis de la Càtedra UPV-AITEX que premien el disseny del...

Entregats els premis de la Càtedra UPV-AITEX que premien el disseny del tèxtil del futur

0
SHARE

La Càtedra AITEX-UPV ha organitzat, per quart any consecutiu, el Concurs de Disseny Jacquard per Tèxtil Llar. S’han presentat dues modalitats, una per mitjà de la tècnica de Estampació i una altra amb teixidura Jacquard, ambdues amb la finalitat de premiar els millors teixits dissenyats i desenvolupats per a la seva posterior aplicació en el sector tèxtil Hogar.

Després de la deliberació del jurat, Marta Cuartero i Mª Mercedes Olcina han guanyat els primers premis en les modalitats d’estampació i jacquard, respectivament. El jurat ha valorat l’originalitat, creativitat i tendències de moda, qualitat tècnica i desenvolupament i presentació dels treballs realitzats. En aquesta ocasió i donada la situació generada per la pandèmia de la Covid19, l’exposició està físicament situada al Saló Llarg del Cercle Industrial d’Alcoi, alhora que es podrà visitar en aquest recorregut virtual de 360º creat per a l’ocasió. (https://catedra.aitex.es). La Càtedra AITEX- UPV agraeix a l’Cercle Industrial d’Alcoi la cessió del seu Saló Llarg per albergar l’exposició de treballs corresponents al IV Concurs de Disseny Jacquard per Tèxtil Hogar.

Modalitat estampació

Primer premi per Marta Cuartero Perpiña, amb el seu projecte ‘Dona’, dotat amb 1.000 euros. Segon premi per Lídia Montero Torró, amb el seu projecte ‘Haumia’, dotat amb 500 euros. Tercer premi per a Aitana Senabre Torregrosa, amb el seu projecte ‘Flors d’Aigua’, dotat amb 250 euros.

Modalitat Jacquard

Primer premi per Mª Mercedes Olcina Benedito, amb el seu projecte ‘Xenia’, dotat amb 1.500 euros. Segon premi per a David Mínguez García, amb el seu projecte ‘Bolena’, dotat amb 1.000 euros. Tercer premi per Paula Bielsa Casanova, amb el seu projecte ‘Edèn’, dotat amb 500 euros.

Pablo Díaz García, director de la Càtedra AITEX-UPV, ha reconegut que amb concursos com aquest es compleixen els objectius de la Càtedra, com és “mostrar als alumnes de la UPV la necessitat de tècnics qualificats amb coneixements tèxtils que tenen les empreses del nostre entorn”. Com a responsable de Relacions Institucionals d’AITEX, Quico Sempere, ha transmès als alumnes que “en tres comarques hi ha més de 500 empreses tèxtils que necessiten gent jove amb titulació i estudis tèxtils que s’incorporen a al sector”.

José Martínez González, president d’ACETEX, ha indicat que “els departaments de desenvolupament de producte en les empreses tèxtils van creixent i amb més importància en el món en què vivim”. Per la seva banda, José Luis Cueto Lominchar, Vicerector d’Alumnat, Cultura i Esports de la UPV, ha donat l’enhorabona als creadors del recorregut virtual en el Cercle Industrial i ha animat a la Càtedra a “continuar treballant com ho estan fent”.