Home Educació Torna el concurs de disseny textil llar de la Càtedra AITEX –...

Torna el concurs de disseny textil llar de la Càtedra AITEX – UPV

490
0
SHARE

La Càtedra AITEX – UPV torna a convocar el concurs de disseny tèxtil en la seua 5a edició. L’objectiu del concurs és premiar els millors teixits dissenyats i desenvolupats per a la seua aplicació en el sector tèxtil llar. El concurs proposa dues modalitats: Jacquard i Estampació.

La present edició del concurs s’ha anunciat en una sessió en línia, en la qual s’ha donat a conéixer el Quadern de Tendències. Gràcies a aquesta presentació, els estudiants han pogut conéixer les propostes més actuals del Quadern de la mà de les dissenyadores tèxtils i expertes en detecció de tendències, Francisca Orihuel i Malen Segarra.

En el concurs, organitzat per la Càtedra AITEX – UPV, poden participar estudiants universitaris de grau o màster de qualsevol universitat, estudiants de batxillerat artístic i estudiants de cicles formatius o d’escoles superiors de disseny. També poden participar estudiants que hagen realitzat un curs de disseny de teixits en AITEX per compte propi des del 2020, sempre que acrediten no estar treballant en empreses del sector textil en l’actualitat.

Els dissenys es poden presentar fins al 15 de juny i tota la informació sobre els premis es pot consultar en els següents enllaços: https://catedraaitex.webs.upv.es/concurso-diseno-estampacion/ i https://catedraaitex.webs.upv.es/concurso-diseno-jaquard-2021/

Premis i modalitats

Els 6 premis repartits entre les dues modalitats ascendeixen a un total de 4.750 euros. Els participants es poden presentar en modalitat individual o en equip, amb un màxim de dos integrants.

Cada estudiant podrà presentar com a màxim dos treballs per al concurs. Aquests dissenys hauran d’haver sigut creats exclusivament per al concurs, no s’acceptarà cap treball que s’haja presentat o creat amb altres finalitats.

Premi al Millor TFG

D’altra banda, la Càtedra AITEX – UPV també convoca en 2021 el Premi a Millor Treball Final de Grau relacionats amb el sector tèxtil, bé des d’un punt de vista tecnològic, de disseny, de gestió, organització, logística, economia, etc.

La Càtedra concedirà 3 premis dotats amb 2.000, 1.000 i 500 euros. Aquest concurs està dirigit exclusivament a estudiants de la UPV. Els treballs es poden entregar fins al 15 d’octubre a través d’aquest enllaç: https://catedraaitex.webs.upv.es/premios-tfg-2021/

Càtedra AITEX – UPV

Aquesta és una de les moltes accions promogudes anualment per la Càtedra AITEX-UPV. La Càtedra naix a conseqüència de la col•laboració entre les dues institucions per a la realització d’activitats que contribuïsquen al posicionament del sector tèxtil, tant en l’àmbit universitari com en l’àmbit de la societat en general.

En aquest sentit la Càtedra AITEX-UPV té com a objectiu aconseguir visualitzar al tèxtil com un sector atractiu, amb un caràcter pluridisciplinari i de futur. Tot això en el marc dels l’objectius i finalitats específiques de la Universitat.