Home Alcoià La muntanya abandona el nivell de ‘nova normalitat’ per Covid19 després de...

La muntanya abandona el nivell de ‘nova normalitat’ per Covid19 després de sumar 24 contagis, tots ells a Alcoi i Ibi

0
SHARE

L’augument de contagis que està produint-se a tota Espanya amb la ja identificada com a quarta onada de la pandèmia ha tardat en arribar al Departament de Salut d’Alcoi. Tot i no tractar-se -pel moment- de dades excessivament preocupants, sí que simbolitzen un canvi de tendència respecte a la que ja fa vora 3 mesos ve produïnt-se a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Durant el mes de gener, l’interior alacantí va registrar les pitjors dades de tot el país; a hores d’ara, tot i l’increment de la incidència, la zona és la cinquena amb menor incidència de la Covid19 a tota la Comunitat Valenciana.

La regió segueix registrant la menor incidència de tota Espanya durant la quarta onada amb vora 42 casos/100.000 habitants. Dades que són inclús inferiors a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on la incidència és de quasi 26 punts. Una xifra que s’ha vist duplicada respecte al passat divendres, quan estava situada poc per damunt dels 12 punts. Aquest fet ha provocat que el Departament de Salut d’Alcoi isca del nivell de ‘nova normalitat’ en quant al risc de contagi per coronavirus -situat en els 25 punts-.

L’augment de la incidència del virus a la muntanya alacantina respòn als contagis que s’han detectat únicament en les dos poblacions més habitades de la zona: Alcoi i Ibi. La primera ha sumat 17 nous positius per PCR -en bona part provinents dels diversos brots que ja es van detectar la passada setmana a la ciutat dels ponts-. Mentre, la segona ha afegit 7 contagis al seu compte, que ja supera els 2.800 positius. En total, 24 contagis per al departament, la major xifra registrada a la zona des de principis de març. Aquesta increment dels positius ha provocat que totes dos localitats ja no es troben en ‘nova normalitat’, al registrar 46 i 30 casos/100.000 habitants d’incidència. Nombres que han deixat al departament de la muntanya alacantina en nivell baix de risc per contagi.

Tot i l’augment de la incidència, només existeixen casos actius per Covid19 a 3 de les 32 poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia: Alcoi, Cocentaina i Ibi. Entre les 3 sumen 34 casos: 27 a la capital de l’Alcoià, 7 a la vila joguetera i un únic cas a la capital del Comtat. Dades que no han modificat l’indicador més tràgic de la pandèmia: la xifra de morts pel virus, que segueix estable en les 416 víctimes mortals.