Home Alcoi Torre de Cotes aconsegueix el premi a la millor Pericana Alcoiana

Torre de Cotes aconsegueix el premi a la millor Pericana Alcoiana

0
SHARE
Plat de Pericana Alcoiana
Plat de Pericana Alcoiana

Es tracta d’una experiència gastronòmica i de promoció de la restauració d’Alcoi promoguda i organitzada per la Cambra de Comerç d’Alcoi en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació de Turisme d’Alacant Interior.

El restaurant d’Alcoi, ‘Torre de Cotes’ ha resultat vencedor de la Jornada Gastronòmica celebrada este dimecres i que premia la millor “Pericana Alcoiana”. Una experiència organitzada per la Cambra de Comerç, indústria i serveis d’Alcoi en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació de Turisme Interior. La jornada pretén destacar, promocionar i compartir l’autenticitat d’esta recepta tradicional d’Alcoi, basada en la recepta elaborada per la’Associació d’Alacant Turisme Interior.

En este esdeveniment, bars i restaurants d’Alcoi han presentat les seues versions úniques de la “Pericana Alcoiana” davant un panell d’experts del sector i representants d’entitats
relacionades. La missió d’este jurat especialitzat era promocionar les tapes, compartir les receptes i, per descomptat, degustar-les.

L’Establiment Guanyador
L’establiment que s’ha alçat amb el títol de guanyador de la Jornada Gastronòmica
de la “Pericana Alcoiana” és el restaurant Torre de Cotes. La seua interpretació única d’aquest plat ha impressionat al jurat i als assistents per igual. Este assoliment li ha valgut un distintiu d’excel·lència i l’oportunitat de ser entrevistat en ràdio i televisió, així com una àmplia difusió en mitjans digitals i xarxes socials.

A més, 7 establiments han eixit finalistes d’esta edició i tots ells han cuinat una ‘tapeta alcoiana’ exquisita i han rebut un distintiu que els acredita com a finalistes del concurs.

Cerveseria Quico
Atipic per Angels Miralles
Sant Francesc 52
El Templet
Goldsmith Café & *Cinema
Hostal Savoy
Restaurant els Arcs

Un Èxit per a Alcoi
Esta jornada suposa una oportunitat única per a promocionar els establiments de la ciutat d’Alcoi i celebrar la riquesa de la gastronomia local. La Cambra de Comerç d’Alcoi agraeix a tots els participants i col·laboradors per fer que esta jornada siga un èxit rotund.

Dinamitzar el consum local i productes autòctons
El propòsit fonamental d’este concurs és fomentar la difusió i comprensió de la recepta, els ingredients i el procés d’elaboració de la pericana alcoiana. Este enfocament busca no sols destacar l’excel·lència d’un producte autòcton, sinó també reviure i enfortir el sector de l’hostaleria a Alcoi. Això implica un compromís amb la promoció de la gastronomia local i els seus productes.

A més, el concurs té com a objectiu estimular el consum local i dinamitzar i professionalitzar el sector de l’hostaleria. Esta iniciativa no sols es tracta d’una competició culinària, sinó també de donar visibilitat a l’oferta gastronòmica d’Alcoi. A través d’esta plataforma, la Cambra espera incentivar el consum local i generar activitat econòmica, contribuint al creixement sostenible de la nostra comunitat, fins i tot en temporada baixa.

Entrevista al guanyador en Mosaic de les Comarques