Home Alcoià Tot llest per a la nova edició de la Fireta de Sant...

Tot llest per a la nova edició de la Fireta de Sant Antoni de Muro

206
0
SHARE

Muro enceta la seua nova edició de la Fireta de Sant Antoni, declarada festa d’interés turistic autonòmic. Des de hui 21 al 23 de gener el municipi organitza nombroses activitats: espectacles de dansa, música, de màgia, expossicions, mercat medieval amb vora un centenar d’expossitors,  fira d’animals i molt més.

Una fireta que es du a terme a Muro des del 1738 i que aquest any estarà marcada per la pandèmia amb controls d’aforament i un ampli dispositiu de control i seguretat que s’ha vist reforçat per tal de garantir la seguretat a tots els assistents i participants.

L’acte d’inauguració oficial tindrà lloc el dissabte a partir de les 11:30h a càrrec de la Fundació Casa de Beneficiència de la localitat i autoritats. En aquesta ocassió es reconeix la trajectòria comercial a Muro a l’empresa “Regalos Daniel”. Després d’aquest moment, s’interpretarà el “tío Pep” amb els cors de la parroquia Sant Joan Baptista i de l’Associació UDP Penya el Frare, acompanyats per La Xafigà i les rondalles del Grup Baladre, la Rebolikà i la Lira. Tot seguit, tindrà lloc el pregó i l’espectacle de carrer “Caves de Mariola”, a càrrec del Ballet de Mapi Moltó.

En finalitzar la inauguració es podrá veure el volteig manual de campanes a càrrec de l’Associació de Campaners del Comtat.

A les 12h haurà una visita guiada als “Murers il·lustres”. I durant la vesprada, ambientació medieval amb l’espectacle de carrer “Dansa de Llum”, a càrrec del Ballet d’Ainoa Font. A les 16:30h es durà a terme la XVIII Muntada i domadura de cavalls al Camp de Futbol El Patronat. A les 18h el Grup de Danses Baladre farà el seu espectacle “Baladre de paella, un dia de fuera” al Centre Cultural. I a les 19:45h el grup Notes Soltes també actuarà a la Plaça del Matzem.

El diumenge a les 10:30h seguirà obert el mercat medieval i la fira d’animals al parc del Batà amb col·laboració del Centre Eqüestre Alcosser. A les 11h es disputarà una partida de pilota valenciana categoria benjamí Muro A – Muro B al carrer 9 d’Octubre.

Des de la Placeta Molina fins a la Plaça del Matzem tindrà lloc XXXVII Aplec de Danses a les 11:30h. A les 12h es celebrarà la eucaristía solemne de Sant Antoni i benedicció d’animals a la Parròquia de Sant Joan Baptista i plaça de l’Església.

A les 12h i a les 13h haurà dos visites guiades més de “Murers il·lustres” i durant la vesprada ambientació medieval amb l’espectacle de carrec “Akelarre”, a càrrec del Ballet d’Elena Tudela. A les 17h des de la plaça de l’església fins a l’ermita de Sant Antoni es durà a terme la Romeria a Sant Antoni i a les 19:30h els Dimonis Rafolins seran els encarregats de fer l’espectacle de cloenda de la Fireta de Sant Antoni de Muro 2022.