Inici Alcoià Tota la Comunitat Valenciana passa a la Fase 2 del desconfinament a...

Tota la Comunitat Valenciana passa a la Fase 2 del desconfinament a partir del dilluns 1 de juny

498
0
COMPARTIR

La darrera decisió del Ministeri de Sanitat en la vesprada de dijous 28 de maig ha sigut donar llum verda a l’entrada en la Fase 2 del desescalament a diversos territoris de tota Espanya. En xifres nacionals, quasi el 70% de la població passarà a partir del proper dilluns a el següent escaló del desconfinament decretat via Estat d’Alarma el passat 14 de març.

En el cas de la Comunitat Valenciana, les tres províncies passen en la seua totalitat a la nova fase de la desescalada progressiva, i que depén de l’evolució de la pandèmia de coronavirus. Això suposa que des del proper dilluns 1 de juny, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla passaran al següent pas per a recuperar la normalitat, tot i que les condicions per a que el distançament social desaparega encara tardaran en arribar, segons els experts.

L’entrada de la Fase 2 a partir de proper dilluns suposarà un alleugerament de les mesures que limiten la concentració de persones. Entre elles, es permet reunier-se en grups d’un màxim de 15 persones, amb mobilitat de caire provincial i amb possibilitat de celebrar cerimònies de cult o bodes amb fins el 50% de la capacitat del temple o el local, amb un màxim de 50 persones.

D’altra banda, es permet la reapertura de tot el começ, independentment de la seua superfície, però limitant l’aforament al 40% del total. La pràctica esportiva no professional amplia horari i només haurà de respectar les hores entre les 10 i les 12 del matí i les 19 i 20 hores per la vesprada. Totes aquestes mesures mantenint la prevenció vigent durant la Fase 1, pel que segueix sent obligarori l’ús de mascareta en cas de no poder mantenir els 2 metres de distància interpersonal. Les mesures d’higiene personal també segueixen vigents per a continuar mantenint a ratlla el contagi.