Inici Alcoi El Covid19 retarda, però no impedeix, que la Festa d’Alcoi presente la...

El Covid19 retarda, però no impedeix, que la Festa d’Alcoi presente la seua Revista

201
0
COMPARTIR

La recuperació d’una certa normalitat amb la Fase 1 del desconfinament ha possibilitat que l’Associació Sant Jordi (ASJ) haja pogut dur endavant un dels actes previs a la celebració dels Moros i Cristians d’Alcoi. Fa une setmanes que l’ens, juntament amb l’Ajuntament, va decidir la suspensió dels festejos de 2020 i el seu ajornament per al 2021. Un fet que ha afectat a tots els actes previs als festejos, inclosa la presentació de la Revista.

Es tracta del document que recull tota l’experiència festera de l’any anterior i les prèvies per a les Festes actuals, que finalment es celebraran en 2021. A més del tradicional format físic, la revista també inclou la seua vessant científica gràcies a la publicació eWali, que recull els aspectes més relacionats amb història i investigació dins de món fester. Totes dos han vist la llum aquest dijous 28 amb una presentació que ha complert les mesures de seguretat estipulades per a combatre la pandèmia de coronavirus.

El verd, conegut com el color de l’esperança, és un dels elements que identifiquen la imatge de la Revista, obra de Rosa Ripoll. Una esperança en la que el món fester alcoià té posades totes les seues ganes de tornar als carrers per a representar la Història de la ciutat. Des de l’ASJ han confirmat que la intenció és tornar a fer Festa quant abans es puga, i que estaran vigilant el calendari de la pandèmia per a poder fer-ho realitat.

El pati del Museu Alcoià de la Festa ha sigut l’escenari elegit per a una presentació en la que les mesures de prevenció i distanciament social han tingut un paper destacat.