Home Alcoià Tots els grups polítics d’Alcoi s’uneixen per a la creació d’una Mesa...

Tots els grups polítics d’Alcoi s’uneixen per a la creació d’una Mesa per a la reactivació de la ciutat

1396
0
SHARE

La situació d’excepcionalitat que es viu de manera general a pràcticament tot el món a conseqüència de la pandèmia provocada per la crisi sanitària derivada de la COVID19, que a més ha tingut greus repercussions en l’àmbit social i econòmic, obliga a prendre mesures urgents i en diferents àmbits per tal de pal•liar els efectes negatius sobre la nostra societat. En l’àmbit sanitari, s’ha portat a terme un extraordinari treball, demostrant una vegada més la importància del sistema sanitari públic i dels excel•lents professionals amb els quals compta. Des de l’Ajuntament d’Alcoi mostrem el nostre agraïment i felicitació a tots els sanitaris, que han lluitat en primera línia contra un virus desconegut i agressiu, ratificant una extraordinària professionalitat. Des del primer minut de la declaració de l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha estat treballant en una sèrie de mesures socials i econòmiques per tal d’intentar pal•liar els efectes negatius de la crisi provocada per la COVID-19. Hem presentat un primer document amb aquestes línies d’actuació, sota el nom de Reactiva Alcoi, que han anat ampliant-se amb qüestions com diferents mesures tributàries dirigides tant als particulars com als establiments. Aquestes mesures han sigut treballades per tots el grups polítics municipals i representants del teixit econòmic. L’únic objectiu és que ningú es quede arrere i que els alcoians i alcoianes puguen recuperar la vida d’abans en les millors condicions possibles, mostrant el sentit condol de tota la Corporació als familiars i amics de totes les persones que han perdut la vida a conseqüència d’aquesta enfermetat.Ara, quan hem començat el procés de desescalada, adoptem noves mesures i ho fem des del consens municipal que ha estat present també en els pitjors moments viscuts a conseqüència del coronavirus. Per això, acordem:
1. Crear una Mesa en la qual s’abordarà la reactivació d’Alcoi en tots els aspectes que s’hagen vist afectats per la crisi de la COVID-19.
2. La Mesa estarà formada per representants de tots els grups polítics que formen part de la Corporació Municipal, treballant des de la participació i transparència.
3. A més, es podrà comptar amb la presència de tècnics, experts i representants dels diferents sectors de la ciutat sempre que algun membre de la Mesa els curse la invitació o requerisca la seua presència.
4. La Mesa abordarà totes les qüestions en les quals es treballe per portar a terme la revitalització de la ciutat i serà un fòrum on compartir propostes. S’analitzarà l’evolució de la situació i totes les mesures que des de la competència municipal vagen portantse a terme.
5. La Mesa elevarà al Plenari Municipal els treballs realitzats.
6. La periodicitat de les sessions serà setmanal i tindran lloc dimecres a la vesprada.