Home Alcoià Tràfic situa 4 carreteres de l’interior alacantí entre les més perilloses per...

Tràfic situa 4 carreteres de l’interior alacantí entre les més perilloses per a circular en moto

484
0
SHARE

Fins a 4 carreteres que travessen per l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla formen part de la llista de vies amb major sinistralitat de la província per a viatjar en moto. La Carrasqueta, la carretera Alcoi-Benidorm, el port del Canalís i la carretera Tibi-Agost són les que més accidents i víctimes han sumat en els darrers temps. Un motiu pel que van a ser senyalitzades per la DGT, que també incrementarà la presència policial en elles.

L’orografia de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, amb múltiples valls i muntanyes, fa que les carreteres que discorren per elles tinguen unes característiques especials. Corbes revirades, continus canvis de rasant, pujades i baixades alternades… són sols algunes de les característiques que les fan molt goloses per a ser recorregudes en moto. Bona part de les carreteres de l’interior alacantí registren cada cap de setmana un tràfic intens de motocicletes i bicicletes que es mesclen amb els cotxes, no sempre amb bona sintonia entre elles.

És per això pel que la Direcció General de Tràfic (DGT) ha ubicat 4 carreteres de la muntanya alacantina entre les més perilloses per a viatjar en moto a la província. Ho fa no sols per les característiques del seu asfalt o les corbes que té, sinó també per la sinistralitat que porta detectant-se en elles durant els darrers temps. Tant és així que des de fa 5 anys són més de 5 els motoristes els que han perdut la vida a les carreteres CV-803 a la Carrasqueta; la CV-70 Alcoi-Benidorm per Guadalest; la CV-803 entre Onil i Banyeres, més coneguda com el port de Canalís; i la CV- 827 entre les localitats de Tibi i Agost. Dades que s’han recollit en el darrer lustre sumant poc menys de 50 sinistres.

Per a remarcar la perillositat d’aquestes vies, la DGT va a instal·lar noves senyals que avisen els conductors al voltant d’aquestes dades. Es tracta d’una campanya de conscienciació que busca aturar la sinistralitat a aquestes carreteres, partint de la base de que són carreteres secundàries, i no part d’un circuit. Les noves senyals afectaran només als trams on s’ha registrat la major xifra d’accidents, i aniran acompanyades d’una vigilància especial per part de la Guàrdia Civil, com ja ocorre els caps de setmana en la Carrasqueta.

Les carreteres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla suposen un potent atractiu per als amants del motociclisme, centenars dels quals les recorren cada cap de setmana. A tots ells se’ls demana precaució per a ajudar a traure aquestes vies de la llista negra de la sinistralitat viària nacional.