Home Destacats Tres incendis en les valls d’eixida des de la muntanya a la...

Tres incendis en les valls d’eixida des de la muntanya a la Mediterrània en un sol cap de setmana

756
0
SHARE

El foc ha sigut un dels principals protagonistes del passat cap de setmana a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Al llarg  de les passades jornades, fins a 3 incendis forestals han sigut declarats a les 3 valls que donen eixida des de les comarques de la muntanya alacantina cap a la mar Mediterrània. La Vall de Gallinera a l’altura de l’Orxa, una zona de Guadales i el terme municipal de Castell de Castells han registrat incendis forestals , originats en la jornada de dissabte.

El més important d’ells és el de la Vall de Gallinera, on vora 180 hectàrees han sigut past de les flames. Fins a 17 vehicles entre els de terra i els aeris han participat en les tasques d’extinció del principal incendi registrat a la muntanya alacantina en el que va d’estiu. A ells cal sumar 92 efectius dels Bombers, que encara treballen per a evitar rebrots en un foc que està estabilitzat des de les 10 del matí d’aquest dilluns 10 d’agost. En l’extinció també han col·laborat brigades forestals d’Alacant i València, a més dels voluntaris d’ACIF.

L’incendi que ha afectat al terme municipal de Castell de Castells ha pogut ser controlat encara en el matí de diumenge després de mobilitzar 11 vehicles i 5 unitats de Bombers entre els del Consorci Provincial i els Bombers Forestals de Generalitat. Aquest foc ha reduït a cendres 16 hectàrees de superfície forestal. Menys superfície és la que s’ha cremat a la zona de Guadalest, que es va declarar extingit en la matinada entre divendres i dissabte.

Es desconeix l’origen dels focs, tot i que la proximitat temporal en el seu inici i el seu repartiment per paratges d’eixida des de l’interior alacanti cap a la costa fa que no es puga descartar cap hipótesi. A hores d’ara els Bombers treballen per a extingir el de la Vall de Gallinera aprofitant la lleugera davallada de les temperatures màximes.