Home Destacats Tutoria Entre Iguals: la forma de crear millors ciutadans eliminant la violència...

Tutoria Entre Iguals: la forma de crear millors ciutadans eliminant la violència a les escoles d’Ibi

906
0
SHARE

Més de 500 alumnes de 3º i 5º de Primària provinents de tots els centres educatius d’Ibi han participat aquest 29 de novembre en la jornada d’agermanament dins del programa Tutoria Entre Iguals (TEI). Es tracta d’una iniciativa pionera i guardonada que es va implantar a la localitat fa 5 anys, i que tracta de crear vincles entre els alumnes. Es fomenta així la igualtat i el respecte, eliminant la violència de baixa intensitat als centres escolars i creant millors ciutadans cara al futur.

Fa cinc anys que la vila d’Ibi va activar a la totalitat dels seus centres escolars de Primària i Secundària el programa Tutoria Entre Iguals o TEI. Es tracta d’una iniciativa que tracta d’eliminar la violència de baixa intensitat, perpetrada a base d’insults o discriminacions, entre els alumnes dels col·legis i instituts iberuts. La iniciativa, que fou pionera al Llevant espanyol, ha sigut guardonada a nivell nacional degut a la seua validesa com a eina per a millorar la formació i el comportament present i futur dels alumnes.

El programa es desenvolupa durant tot l’any lectiu a les pròpies aules dels centres d’Ibi. Però durant una jornada, els alumnes que participen en ell acudeixen al poliesportiu municipal per a intercanviar experiències amb la resta de participants en el programa. Mitjançant la pràctica de jocs esportius, tant tutoritzats com tutors intercanvien experiències i creen noves amistads amb alumnes d’altres centres. Després de tot, amb el pas del temps és més que possible que acaben coincidint en qualsevol de les vessants de la seua vida quotidiana.

Tot i que no es tracta d’una activitat obligatòria per als alumnes, la immensa majoria d’ells participa del programa. Tant és així que, en els 5 anys d’aplicació del TEI ja hi han generacions d’alumnes que han passat pels dos costats del programa, tant en Primària com en Secundària. Aquest divendres 29 de novembre ha sigut el torn per als alumnes de 3º i 5º de Primària. Més de 500 d’ells han participat de les diferents activitats programades durant tot el matí. Tots ells aspiren a ser millors persones gràcies a la implantació de la igualtat i el respecte que proclama el programa.

La primera setmana de desembre és la data elegida per a que siguen els alumnes de Secundària els que duguen a terme la jornada de germanor del TEI a Ibi.