Home Destacats Muro aprova un pressupost per a 2020 que suma 7 milions d’euros...

Muro aprova un pressupost per a 2020 que suma 7 milions d’euros i sense vots en contra

0
SHARE

La vila de Muro ha estat funcionant al llarg de tot el present exercici amb els pressupostos municipals prorrogats des del 2018. De fet, al llarg d’enguany -i tenint en compte que al mes de maig hi havien eleccions municipals- ni tan sols es va arribar a presentar un document en aquest sentit. No obstant, ara la localitat del Comtat serà la primera en comptar amb un pressupost ja aprovat cara al 2020, que suposa importants novetats respecte als anteriors.

El plenari murer ha aprovat la proposta de l’equip de govern -composat per dos regidors no adcrits, 4 del PP i altre de Ciutadans- en plenari celebrat aquest dijous 28. Ho ha fet, a més, sense vots en contra, ja que tant Compromís com PSPV s’han abstingut en la votació. Tot per a un document que creix un 12% respecte al de 2018, arribant als 7.081.000 euros i amb un creixement notable en la partida de personal.

Es tracta, segons l’Alcalde murer Gabriel Tomàs, d’un pressupost que es prudent en quant als ingressos, però que inclou també més despesa en inversions, degut a les quantioses ajudes que la població ha rebut d’ens com la Diputació d’Alacant. La idea és que ja des del proper 1 de gener, amb l’entrada del nou any, es puguen aplicar ja els dictats que estableix el document ja aprovat.

A més, el pressupost de Muro per al 2020 inclou la que ja des de fa anys és una de les pricipals apostes de la població: la remunicipalització de serveis. Una línia d’actuació que començarà després de regularització dels contractes de la neteja viària i d’edificis, mitjançant la licitació de contractes que ara estan en precari. Paulatinament, l’Ajuntament anirà assolint personal de les empreses concessionàries que passaran a ser treballadors municipals. A més, a partit de l’entrada en el proper any, la idea del Consistori murer és també remunicipalitzar el servei d’aigua potable. Es tracta de la prioritat per a l’actual equip de govern, tot i que encara no està licitat.