Home Cocentaina tvA prepara una programació especial per a seguir els Moros i Cristians...

tvA prepara una programació especial per a seguir els Moros i Cristians de Cocentaina

0
SHARE

Aquest proper divendres 11 d’agost, una de les principals poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla enceta les seues Festes de Moros i Cristians. Es tracta de Cocentaina, que celebra les que seran les seues segones Festes patronals de l’any després de les de Mareta al mes d’abril. Amb elles, la capital del Comtat ret tribut al seu patró, Sant Hipòlit, a qui se li dediquen 4 jornades d’actes festers que comencen amb el trasllat de la seua imatge entre des de l’església d’El Salvador fins el Monestir de la Mare de Déu del Miracle.

Primera Diana i Entrada en directe

Divendres 11 s’enceten els festejos amb la interpretació de l’Himne i la Nit de l’Olla. Però el dia gran dels festejos es centra en el dissabte 12, quan ja des de les 7 del matí té lloc l’esperada Diana, un dels actes més emotius per als contestans. Un acte que estarà seguit per l’Ambaixada del Contrabando, en clau satírica i a càrrec de les filaes Maseros i Contrabandistes i que serà oferit en directe per aquesta casa.

Ja a les 19 hores, i també en directe per tvA, dona el tret d’eixida l’Entrada, l’acte central de totes les Festes de Moros i Cristians. Enguany el protagonisme recau sobre les capitanies de les filaes Cavalleria Ministerial i Llana; i els abanderats de les filaes Gentils i Guàrdia Jalifiana.

Per al diumenge està previst l’acte diferencial dels Moros i Cristians de Cocentaina: la Presentació d’Armes de les filaes als càrrecs d’enguany. Els festejos culminen el dilluns amb els actes de pólvora del Dia de l’Alardo, que enguany es veurà perjudicat per la impossibilitat de poder comptar amb els vora 500 quilos de pólvora demanats per les filaes. Problemes burocràtics han  provocat que Subdelegació del Govern denegue part d’eixa quantitat d’explosiu, que afecta a 4 filaes. Una d’elles, els Contrabandistes, no disposaran a priori de pólvora per a participar en els Alardos.

tvA, l’única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, cobrirà l’Himne de Festes, la Nit de l’Olla, la Primera Diana, l’Entrada, la Presentació d’Armes i la Retreta.