Home Alcoi Alcoi licita de nou el projecte per a retornar La Rosaleda a...

Alcoi licita de nou el projecte per a retornar La Rosaleda a zona verda invertint vora 5M€ dels fons municipals

0
SHARE
L'estàtua de Sant Jordi a La Rosaleda abans de l'inici de les obres.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest dijous 10 d’agost la licitació per a dur a terme el projecte constructiu per a reforma de l’edifici d’aparcaments subterranis i reposició de zona verda en la seua coberta en la plaça de La Constitució -popularment coneguda com La Rosaleda- per a complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per un valor de 4.810.571,09 euros.

Després de quedar desert el concurs, l’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar el pertinent informe per a realitzar una revisió de preus i licitar de nou aquesta actuació amb la màxima agilitat. Recordem que l’anterior licitació de l’obra es va aprovar, comptant amb un informe tècnic que viabilitzava l’execució del projecte redactat en 2.438.066,73 euros. L’objectiu és que tots els tràmits es porten a cap en el menor termini de temps possible. Una vegada s’adjudique l’obra, el període d’execució és de 10 mesos.

Amb aquesta actuació es pretén donar compliment a la sentència del TSJ contra l’Ajuntament d’Alcoi que sota el govern del PP va dur a terme una actuació il·legal, tal com ha determinat la Justícia. Es generarà en aquesta àrea un jardí que complisca amb les especificacions relatives a zones verdes i amb les normatives d’accessibilitat pertinents.

Especificacions de l’obra

Les obres bàsicament consistiran en la demolició del forjat de coberta per a la seua nova execució conforme les noves sol·licitacions estructurals -capa de terra de 80 cm i arbratge-, així com el reforç de tots els elements estructurals, des de pilars fins a llosa de fonamentació; i inclourà la zona verda corresponent.

“Per a nosaltres és un fonamental solucionar aquest despropòsit que va fer el PP en la seua etapa de govern municipal amb Fernando Pastor com a Regidor d’Urbanisme i que costarà molts diners als alcoians i alcoianes. Els populars van executar un projecte sabent que era il·legal i després no van fer res per solucionar-ho. Hem intentat resoldre aquesta situació amb el menor cost possible, seguint les indicacions del personal tècnic, i al final ens costarà a tots quasi 5 milions d’euros”, ha destacat la Regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó.

Infografia del projecte que vo dur-se a terma La Rosaleda.