Home Alcoi tvA prepara una programació especial per al retorn dels Moros i Cristians...

tvA prepara una programació especial per al retorn dels Moros i Cristians a les comarques

1715
0
SHARE

El mes d’abril sempre ha estat caracteritzat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per la celebració de les Festes de Moros i Cristians a vàries de les poblaciones que les composen. Uns festejos que aquesta casa sempre ha seguit ben de prop per a oferir-los a tota la muntanya alacantina. Després de dos anys de pandèmia i restriccions, 2022 és l’any del retorn dels dies grans a bona part de localitats de la zona.

Per això, tvA durà a terme un important desplegament tècnic i humà amb el que poder oferir els principals actes de les Festes a Alcoi i Onil, que es celebren durant aquest tram final de mes d’abril. Unes retransmissions que, a més, seràn en la seua pràctica totalitat en directe.

Així, des d’aquest mateix 21 d’abril a partir de les 18.30, Ajo Valls presenta un programa especial des de la mateixa Bandeja d’Alcoi. La ciutat dona el tret d’eixida als seus Moros i Cristians -declarats d’Interès Turístic Internacional- amb la celebració del Dia dels Músics o Festa del Pasdoble.

22 d’abril

Ja el 22 d’abril, des de les 11h, tvA els ofereix en directe l’Entrada de les 14 filaes cristianes a la ciutat dels ponts. Ja per la vesprada, des de les 17.30 hores, serà el torn per a les tropes de la mitja lluna. Tot al mateix temps que ocorre a Alcoi per a que cap amant dels Moros i Cristians perda punt de la tornada de les Festes a la ciutat que més especialment les viu.

23 d’abril

Dissabte 23 arriba el torn també dels actes festers a Onil, que celebra el dia de la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut, després de la Nit de les Fogueres, quant tot el poble s’envolta en flames, germanor i ‘coets borratxos’. Des de les 10h del matí i en directe, aquesta casa ofereix l’entrada de la patrona colivenca al seu poble. Per la vesprada, des de les 17.30 hores, també es podrà seguir per tvA la primera de les noves en honor a la ‘Moreneta de les Eres’. I unes hores després, des de les 20h, tindrà lloc -també en directe-, l’Ofrena de flors a la patrona. Després de la processó a Onil i de l’Ofrena re emetrà de nou primer l’Entrada Cristiana d’Alcoi; i també la mora respectivament.

24 d’abril

Per al diumenge 24, tvA ha preparat tot un seguit de retransmissions en directe, tant a Alcoi com a Onil per a un dia frenètic de Festa. Comencem a les 10h amb l’Ambaixada Mora d’Alcoi per a seguir amb tota una vesprada de Moros i Cristians a les comarques de l’interior alacantí. Des de les 17.30 es podrà seguir la segona novena a la Mare de Déu de la Salut d’Onil, seguida a les 19h per les danses populars a la Plaça Major. Finalmente, a partir de les 21.30h, Alcoi posa punt i final a les Festes amb l’Aparició de Sant Jordi, que també emetrà aquesta casa en viu i en directe.