Home Alcoi Un 8,15% de la població a l’Alcoià, El Comtat i la Foia...

Un 8,15% de la població a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla podria rebre el Ingrés Mínim Vital

672
0
SHARE

El Ingrés Mínim Vital que ha aprovat el Govern central per a ajudar a persones amb pocs recursos econòmics arrel de la crisi del coronavirus podria arribar al 8,1% de la població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són vora dos punts per davall de la mitjana nacional per a un ingrés que busca no deixar a cap persona o família sense un plat de menjar a la taula. L’estudi que ho determina creua dades de renda per càpita amb les que baralla la Seguretat Social.

Els efectes de la crisi econòmica detonada per la pandèmia mundial de coronavirus tenen una conseqüència preocupant per a milers de famílies a tota Espanya. La destrucció d’ocupació arrel de l’aturada a la que ha obligat el virus -tot i la milloria registrada al mes de maig- ha deixat a moltes famílies en una situació monetària preocupant. És una de les motivacions que ha portat al Govern Central a aprovar el Ingrés Mínim Vital, una ajuda que tracta de pal·liar els efectes més perniciosos de la crisi social i de pobresa derivada del Covid19.

El Govern ha establert una baremació que preveu que aquelles unitats de consum -persones o nuclis familiars- que no disposen de al menys 5.120 euros anuals podran rebre aquesta ajuda. Sobre dades del Institut Nacional d’Estadística (INE), aproximadament el 8,1% de la població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla podria rebre l’ajuda d’emergència. Cada unitat podrà rebre entre 462 i 1.015 euros mensuals en funció de la seua situació econòmica, la composició de la llar familiar i de la quantitat d’adults i menors al seu càrrec.

El Ingrés Mínim Vital tracta de possibilitar que aquelles persones que no puguen fer front a les despeses més bàsiques puguen ferho gràcies a aquesta mesura. Per a estimar quanta gent podria rebre-la s’han fixat en les dades de l’INE, detellades inclús per barris a cada localitat. A l’interior alacantí la renda mitja aproximada es situa en torn als 26.500 euros, oscil·lant entre els 37.000 de mitjana d’Alcoi i els 20.000 que es registren a Onil. Una renda que també fa variar el percentatge de persones que podrien accedir a aquesta ajuda en funció de cada població de la muntanya alacantina.

Aquelles localitats que menor renda registren segons l’INE són les que majors percentatges de població susceptible de rebre l’IMV tenen. Una classificació que a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla lidera Onil, amb un 12,9% dels seus habitants en condicions econòmiques per a rebre l’ajuda. En l’extrem contrari es troba Banyeres, que registra únicament un 5% de la seua població amb necessitat del ingrés. La mitjana a la zona està lleugerament per damunt del 8%, tot i que els percentatges varien inclús per barris.

La mitjana nacional en quant a població amb necessitat de rebre el IMV és del 10%, pel que la muntanya alacantina es troba per davall. Igualment, l’índex de pobresa és molt superior a la costa alacantina en comparació a les localitats de l’interior. A algunes poblacions, especialment a Andalusia, aquest ingrés podria ser necessari per a més d’una quarta part de la població total. Tot basat en dades fruit del creuament de rendes i Seguretat Social.