Home Alcoi Un alumne del Campus d’Alcoi de la UPV, becat pel seu treball...

Un alumne del Campus d’Alcoi de la UPV, becat pel seu treball en evolucions sanitàries biodegradables

237
0
SHARE

L’estudiant de l’Màster Universitari en Enginyeria, Processament i Caracterització de Materials (MUIPCM), Juan Ivorra, ha resultat finalista en el prestigiós Premi Sociemat al millor Treball Final de Màster. Sociemat és la Societat Espanyola de Materials i el seu TFM pretén dissenyar una placa de fixació cranial bioabsorbible.

L’objectiu delTFM, creat des del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), era oferir una alternativa a les plaques de fixació cranial actuals. Una placa de fixació cranial és un dispositiu mèdic que s’implementa en les persones que necessiten una reconstrucció de crani. En l’actualitat, les plaques que s’utilitzen, generalment, són de titani o acer inoxidable. Segons Ivorra, “el problema que poden ocasionar aquestes plaques són petites pertorbacions del crani que produeixen problemes estètics en el pacient, com hipersensibilitat per alguns materials”.

La utilització de nous materials amb polímers amb càrregues osteoconductores -les que ha utilitzat Ivorra en el seu TFM- pot millorar aquests problemes. Joan Ivorra assegura que “aquests materials es biodegraden amb el pas el temps sense ocasionar pertorbacions en els pacients”.

A més de ser finalista al Premi Sociemat, Juan Ivorra ha aconseguit una de les beques de Formació de Personal Universitari (FPU) que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Segons Rafael Balart, director acadèmic de l’MUIPCM, aquestes beques són bastant complicades d’aconseguir en concurrència competitiva, ja que es concedeixen unes 20 en l’àrea de materials a Espanya cada any.

Respecte a la beca FPU, Juan Ivorra conta que “els meus objectius són seguir formant-me en els diferents àmbits de l’enginyeria en els quals m’he anat especialitzant al llarg dels anys (mecànica, fabricació i materials)”. Per a això “espere poder aprofitar a el màxim la beca, realitzar la major quantitat de projectes possible i així generar el millor currículum investigador possible”.

El MUIPCM

El 100% dels estudiants que cursen el Màster Universitari en Enginyeria, Processament i Caracterització de Materials (MUIPCM ) aconsegueixen una feina, fins i tot, abans de finalitzar aquesta titulación.Balart incideix que en aquest màster universitari “hi ha un gran contacte entre alumne i professor, i s’intenta que cada estudiant pugui créixer en la direcció que ho necessita”. El fet de cursar el MUIPCM permet des de realitzar estades en universitats d’altres països fins a incidir en la recerca, entre altres possibilitats.